Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Mindenki lehet újító – a közszférában is

2021. május 26. 11:16
Időnként hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az Európai Unió nemcsak egy pénzelosztó gépezet, hanem valódi közösség, ahol az anyagi forrásokon túl kapcsolatokat is nyerhetünk, és ötleteket is elleshetünk egymástól. Erre mutatott rá a torinóiak által kitalált projekt.

Az Urbact Innovato-r projekt – amihez Veszprém 2018-ban csatlakozott – valójában egy ötletpályázat volt a közszférában. A Polgármesteri Hivatal és az önkormányzathoz kötődő társaságok munkavállalói kaptak lehetőséget arra, hogy elmondják ötleteiket, és ezzel fejlesszék a munkafolyamatokat. A felhívásra 49 fő összesen 58 pályázatot nyújtott be, ezek célja a munkahelyi közérzet javítása, a meglévő folyamatok racionalizálása, a hatékonyság javítása és a kulturális kínálat bővítése volt. A beérkezett ötletpályázatokból a zsűri tizet választott ki, amelyek megvalósulhattak, illetve a jövőben meg fognak valósulni. 

Ilyen például a "szomszédolás" elnevezésű ötlet, ami a kulturális intézmények együttműködését erősítené, vagy a menetlevél, ami a turisták és az itt élők számára is támpontot nyújtana Veszprém kínálatának megismeréséhez. De volt olyan ötlet – még a pandémia előtt –, aminek aztán a járványhelyzet miatt nagy hasznát vették: Maléth György, a Városháza informatikai csoportjának vezetője az otthoni munkavégzés lehetőségeinek kialakítását kezdeményezte. Ezt a jó gyakorlatot a koronavírus leküzdése után is megtartanák – akinek a munkaköre lehetővé teszi és az életkörülményei megkívánják, az a jövőben is tud majd távmunkában dolgozni. 

A projekt tehát jól bizonyítja, hogy az ötletek megosztása, a tapasztalatok kibeszélése előre visz – akár európai szinten, akár egy munkahelyen belül történik mindez. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 Jótékonysági akcióval zárta sikeres évét a Privát Veszprém programsorozat Privát Veszprém Jótékonysági akcióval zárta sikeres évét a Privát Veszprém programsorozat Adománygyűjtő és -átadó akcióval ért véget a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében megvalósult Privát Veszprém (PV) programsorozat. A sokszínű és kreatív programsorozat a veszprémiek közösségében rejlő összetartó erőt mutatta meg, így nem véletlenül nevezte egy újság Európa Kulturális Fővárosa „legveszprémibb” projektjének. A város múltja családtörténeteken keresztül is láthatóvá vált: fotógyűjtemények, köztéri installációk, nagymúltú veszprémi emberek interaktív szobrai, privát fotóalbummá átlényegülő buszmegállók és híres üzletek kirakatainak újjáélesztése mellett gyönyörű fotóalbummal emlékezett meg Veszprém városa jeles eseményeiről és meghatározó történelmi személyiségeiről. 2024. március 13. 12:57 Rangos állami kitüntetést kapott Markovits Alíz Markovits Alíz Rangos állami kitüntetést kapott Markovits Alíz Az Európa Kulturális Főváros programsorozat megvalósításáért felelős Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott. 2024. március 13. 0:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.