Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Két veszprémivel lett bronzérmes a magyar váltó

2021. május 15. 19:53 // Forrás: MTI
A magyar váltó – soraiban a Balaton Úszó Klub Veszprém két kiválóságával, Rasovszky Kristóffal és Betlehem Dáviddal – harmadikként végzett a nyíltvízi úszók szombati 5 kilométeres csapatversenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon. Az aranyérem az olasz kvartetté lett a hat induló közül, melyek mindegyikét két női és két férfi úszó alkotta.

A Rohács Réka és Betlehem Dávid mellett a női 10 kilométer ezüstérmesét, Olasz Annát és a két rövidebbik férfi távon negyedik és ötödik helyezett Rasovszky Kristófot is felvonultató négyesből a Lupa-tavon rendezett viadalon Rohács kezdett, aki hatodikként teljesítette a rá eső 1250 méteres szakaszt. Őt Olasz váltotta a vízben, és ugyanabban a pozícióban, de a bollyal együtt érkezett a váltóponthoz, ahonnan a magyar csapat harmadik tagjaként a 17 éves Betlehem Dávid, a teljes mezőny legfiatalabbja rajtolt el. Ragyogóan teljesített, felhozta a harmadik helyre a magyar váltót, amelynek befejező embere, Rasovszky hatalmas csatát vívott német és francia riválisával az éremért, miközben az olaszok utolsó úszója már behozhatatlan előnnyel vezetett a trió előtt. Végül Rasovszky német vetélytársától öt tized másodperccel elmaradva, de két tizeddel a francia előtt harmadikként csapott a célba.

"Az volt a feladatom, hogy tapadjak a többiekre, ez sikerült is, minden tőlem tehetőt megtettem" - nyilatkozta az M4 Sportnak Rohács Réka.    

Olasz Anna, Rasovszky Kristóf, Rohács Réka és Betlehem Dávid (b-j) a harmadik helyezett magyar váltó tagjai a nyíltvízi úszók 5 kilométeres csapatversenyének eredményhirdetése után a vizes Európa-bajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2021. május 15-én. MTI/Illyés TiborOlasz Anna, Rasovszky Kristóf, Rohács Réka és Betlehem Dávid (b-j) a harmadik helyezett magyar váltó tagjai a nyíltvízi úszók 5 kilométeres csapatversenyének eredményhirdetése után a vizes Európa-bajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2021. május 15-én. MTI/Illyés Tibor

Olasz Anna annyit tett hozzá, hogy az egész csapat kitett magáért, maximális teljesítményt nyújtott, és elérte dobogós célját.

Betlehem Dávid arról beszélt, hogy neki mennie kellett a többiekkel, ennek megfelelően úszott. "Nagyon jó volt a nagynevű ellenfelekkel versenyezni, megvan a kellő önbizalmam, és bár csak százhetven centis vagyok, a vízben "kicsiként" is nagyon tudok menni..."

Rasovszky Kristóf kitért rá, hogy világversenyes aranyai után a Lupa-tavon is érmet akart, de az egyéni számokban ez nem jött össze neki, pedig a felkészülése megítélése szerint nagyon jól sikerült.

Nem szerettem volna érem nélkül maradni, megpróbáltam hát a váltó utolsó embereként mindent, szerencsére ezúttal jól jött ki a benyúlás, és meglett a bronz.

Rasovszky Kristóf a célbaérkezés után a nyíltvízi úszók 5 kilométeres csapatversenyében a vizes Európa-bajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2021. május 15-én. A Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó a harmadik helyen végzett. MTI/Illyés TiborRasovszky Kristóf a célbaérkezés után a nyíltvízi úszók 5 kilométeres csapatversenyében a vizes Európa-bajnokságon a budakalászi Lupa-tónál 2021. május 15-én. A Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó a harmadik helyen végzett. MTI/Illyés Tibor

Ez a magyar vizes különítmény harmadik érme a budapesti Eb-n Olasz Annának a nyíltvíziek olimpiai távján, 10 kilométeren kiérdemelt ezüstje és a szinkronúszó csapatnak a szombati highlight kűrben szerzett bronza után.

Eredmények:
 nyíltvízi úszás, 5 km-es csapatverseny, Európa-bajnok:
Olaszország (Rachele Bruni, Giulia Gabbrielleschi, Gregorio Paltrinieri, Domenico Acerenza) 54:09.0 perc
2. Németország (Lea Boy, Leonie Beck, Rob Muffels, Florian Wellbrock) 54:18.0                                              
3. MAGYARORSZÁG (Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf) 54:18.5

vehir.hu
további cikkek
Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban úszás Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid ötödikként ért célba a nyíltvízi úszók idei Világkupa-sorozatának nyitóversenyén, amelyet 10 kilométeren az egyiptomi Soma Baynél rendeztek meg szombaton. Klubtársa, a világbajnoki címvédő és szintén párizsi olimpiai kvótás Rasovszky Kristóf betegségéből épphogy felépülve a 13. helyen zárt. 2024. március 23. 17:52 Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid 1500 méteren is nyert úszás Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid 1500 méteren is nyert A pénteki 10 000 méter után a vasárnapi 1500 méteres versenyt is Betlehem Dávid és Mihályvári-Farkas Viktória nyerte meg a Veszprémben rendezett medencés hosszútávúszó országos bajnokságon. 2024. március 10. 18:20 Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren úszás Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Betlehem Dávid címét megvédve diadalmaskodott 10 ezer méteren az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán. Klubtársa, Barabás Imre harmadik lett. 2024. március 9. 16:56 Rasovszky is jelölt az év legjobbja díjra Rasovszky Kristóf Rasovszky is jelölt az év legjobbja díjra A vízilabdázóknál Zalánki Gergő, a nyíltvízi úszóknál pedig Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina is jelölt a 2023-as év legjobbja díjra az európai szövetségnél (LEN). A sportolókra a szurkolók is szavazhatnak.     2024. február 24. 16:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.