Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos

2021. május 13. 18:09
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – grundfocipályával gazdagodott Nemesvámos községe. A fejlesztésből, amely a legkisebb korosztályt szolgálja, a helyi önkormányzat is kivette a részét.

Csütörtökön délután hivatalosan is átadták a Nemesvámosi Csillagvirág Óvoda szomszédságában helyezkedő grundfocipályát. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban.

Nemesvámos a gazdaság és a környezettudatosság mellett a sportban is élen jár. Ennek ékes példája, hogy nemrégiben az újdonsült sportcsarnokot is avathattunk, amely országos szinten is kiemelkedő infrastruktúrával rendelkezik. Minderre szükség is van, hiszen a nemesvámosi Bajnok DSE több szakágban is foglalkozik gyermekekkel. A mai átadás szintén a legkisebbek sportolási lehetőségét szolgálja: külön öröm, hogy így a mindenki által kedvelt futball is teret nyerhet a településen.

 Finta Péter (balra), mellette Ovádi Péter és Sövényházi Balázs Finta Péter (balra), mellette Ovádi Péter és Sövényházi Balázs

Finta Péter, a Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatóságának vezetője szakmai szempontból ismertette a pályát. A körbekerített műfüves pálya 12x24 méteres, azaz grundfocipályának felel meg. Kiderült, tudatosan került a helyi óvoda szomszédságába.

A szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően, az Országos Pályaépítési Program keretein belül épülhetett meg a focipálya, amelynek fejlesztéséből a helyi önkormányzat is kivette a részét. Nem véletlen, hogy a pálya a nemesvámosi óvoda mellett lett kialakítva: így a kisgyermekek délelőtti foglalkozásába be lehet majd építeni a futballt. A kicsik így már időben megismerkedhetnek a focival.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos független polgármestere ismertette, a beruházás összesen tizenhét millió forintból épülhetett meg, amelyből az önkormányzat tíz százalékot biztosított. Hangsúlyozta, egyértelmű céljuk, hogy a létesítményt a helyi lakosok igénybe vehessék majd, de ennek feltételei lesznek.

Egyesületünk, a Bajnok DSE futball szakágát új alapokra terveztük helyezni. Erre kitűnő lehetőséget biztosított az MLSZ pályázata, amely önkormányzati támogatással kiegészítve hiánytalanul megvalósulhatott. Községünk óvodásai, iskolásai és sportolói mellett természetesen szeretnénk, ha a pályát a helyi lakosok is igénybe vennék majd, erre kulcsos rendszert fogunk majd kialakítani: a pályán ki lesz helyezve egy elérhetőség, amelyen lehet majd jelezni a későbbiekben az igénybevételi szándékot.

Zentai Tibor, a Bajnok DSE elnöke úgy fogalmazott, hogy a grundfocipálya átadásával újabb kapu nyílt Nemesvámos sportéletében. Reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben további sportberuházások is megkezdődhetnek majd a településen, hiszen amit egy gyermek a sport világában tanul, azt az élet bármely más területén is kamatoztathatja majd. Számukra pedig jelenleg ez mindennél fontosabb.

Egyesületünk baseball, röplabda, kézilabda, atlétika, valamint labdarúgó szakosztállyal is rendelkezik. Utóbbi esetében volt némi hiányérzetünk, de a mai nappal újabb állomásra érkeztünk, amely reméljük egyelőre még nem végállomás. Bízunk benne, hogy a közeljövőben egy nagyobb beruházásról is beszámolhatunk majd, amely a labdarúgás mellett a baseballt és az atlétikát is szolgálja majd.

Az ünnepélyes átadást követően a helyi egyesület legkisebb reménységei már birtokba is vették a pályát. Csillogó szemekkel kezdték rúgni bőrt: számot adtak arról, valójában mekkora potenciál rejlik bennük.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Milyennek látják Veszprémet a főépítészek? vehirvideó Milyennek látják Veszprémet a főépítészek? Vajon hogyan vélekedik az építészeti szakma Veszprémről, amikor a város újkori történelmének legnagyobb fejlesztési programját hajtják éppen végre? Megkérdeztük a miskolci, szekszárdi, győri és Budapest VI. kerületének főépítészét erről, akiknek meglepő észrevételeik is voltak. Videónkban megmutatjuk ezeket. 2023. szeptember 18. 17:04 A települések szerelmesei jönnek Veszprémbe városfejlesztés A települések szerelmesei jönnek Veszprémbe Jövő héten több napon át Veszprémre szegeződik az építészeti szakma tekintete. Szeptember 13. és 15. között ugyanis a királynék városában rendezik meg a közel három évtizedes múltra visszatekintő Országos Főépítészeti Konferenciát. A keddi beharangozó sajtótájékoztatón az is kiderült, mi a jelentősége ennek a rendezvénynek az átlagemberek szempontjából is. 2023. szeptember 5. 14:39 Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott az érintett terüleen élőknek, amelyen szóba került az ideiglenes parkolás megoldása is.   2023. augusztus 29. 15:20 Hamarosan a földdel lesz egyenlő a régi hajléktalanszálló Hamarosan a földdel lesz egyenlő a régi hajléktalanszálló A munkagépek elkezdték a falait is lebontani a veszprémi vasútállomás mellett lévő egykori hajléktalanszállónak, így hamarosan elindulhat a terület parkosítása. 2023. augusztus 28. 10:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.