Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Az elegáns és hatékony rúdporszívó

2021. május 12. 15:48

Nekem elsőre az 50-es évek rúdporszívói ugrottak be, s nem értettem, mit keresnek a rúdporszívók napjaink hightech világában. Nincs új a nap alatt - gondoltam. De csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mi oka lehet annak, hogy ismét divatba jöttek a rúdporszívók.

Nagy teljesítmény, könnyű takarítás

Ezeknek a vezeték nélküli porszívóknak már olyan nagy teljesítményük van, hogy a nagyobb, darabosabb szemetet és az apró, porszerű koszt egyformán ügyesen fel tudják tisztítani, így olyan jó eredményt produkálnak, mint a hagyományos porszívód. Közben természetesen ugyanúgy rendelkeznek HEPA szűrőkkel, sőt, extra funkcióik is vannak, hogy ott se telepedhessenek meg bennük a bacik, ahol egyébként előszeretettel teszik meg azt.

A kiváló szűrésnek és tisztaságnak köszönhetően allergiások mellett is jó szolgálatot tesznek. Ráadásul extra erős szívóerőt is beállíthatsz rajtuk, amellyel a makacs szennyeződésekkel is el tudsz bánni.

A nagy teljesítmény mellett viszont a hagyományos porszívókhoz képest a vezeték nélküli porszívók rendkívül könnyűek, típusától függően mindössze 2-2,5 kg súlya van az egész szerkezetnek, továbbá az akkumulátoros megoldásnak köszönhetően a vezetékkel sem kell többet bajlódnod. Ezeknek köszönhetően valóban könnyű takarítani vele.

Helyspórolás és könnyű hozzáférhetőség

Mivel a vezeték nélküli porszívók nagyon jól néznek ki, s ráadásul nem csak a dizájn szemet gyönyörködtető, de egyszersmind a töltésüket is biztosító dokkolóállomás a saját helyüket is megteremti nekik, s természetesen kialakításuknak köszönhetően egészen pici helyen is tökéletesen elférnek, ezért aztán mindig azonnal hozzáférhetőek lehetnek. Nem kell többé a szekrény sarkából vagy a kabátok mögül előkotornod, hiszen mindig kéznél lesz.

Mivel csak érte kell nyúlnod, amikor kiborult valami, ezért a seprű és lapát kombót is kiváltja, miközben olyan szép és gyors munkát végez, mintha a porszívót bányásztad volna elő. A lapáthoz való hajolgatást is megspórolja neked.

Végső csapás a porcicákra

A porszívózás mellett a nedves takarítás oldja meg végleg a lerakódó por problémáját, s a rúdporszívók közül több kivitel is alkalmas arra, hogy ne csak porszívózz, hanem egyszerre fel is moss vele. Így akár sűrűbben is feltörölheted nedvesen a padlót, s így az egész lakásban jelentős mértékben csökkenteni tudod a por mennyiségét.

Még több funkció

Láthattad, hogy három háztartási eszközödet is kiváltja egy jó minőségű vezeték nélküli porszívó, de még ennél is több funkció érhető el vele. Különböző porszívó fejek segítségével minden nehezen hozzáférhető felületet el fogsz érni, de a megfelelő fejjel akár a kanapét, az ágy matracát vagy az ágyneműt is tisztává varázsolhatod. De morzsaporszívóként is tudod használni, s mivel teljesen vezeték nélküli kivitelről van szó, akár az autódat is tisztává varázsolhatod vele. 

Ha számodra fontos a könnyed és gyors munkavégzés, a sokféle elérhető funkció, akkor érdemes egy jó rúdporszívó modellbe fektetned a pénzed, hiszen időt és energiát is spórolni fog neked.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.