Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Így algátlanítsd a kerti tavat vegyszerek nélkül

2021. május 12. 15:45

A melegebb napok a kerti tó algásodását is magukkal hozzák. Ha nem szeretnéd, hogy a víz felszínét belepje a zöld algatenger, akkor ideje felkészülnöd az algák elleni küzdelemre.

Némi odafigyeléssel és rendszeres szakszerű kezeléssel megelőzhető az ökológiai egyensúly felborulása. A vegyszermentes algamentesítésben a ke-shop.hu szakértői segítenek eligazodni cikkünkben.

Az ellenséges alga

A legyőzendő ellenfél tulajdonképpen egy pici, oxigén termelésére képes – tehát fotoszintetizáló – élőlény, az alga. Általában két típusa jelenik meg a kerti tavakban, biztos Te is találkoztál már velük. A zöld alga a tó felszínén tűnik fel, míg a fonálalga a tóban található köveken tapad meg. Az előbbit a víz hőmérsékletének emelkedése és a halak túlzott etetése okozza, míg utóbbit a víz áramlásának hiánya és szintén a víz melegedése váltja ki.

Vegyszermentes algátlanítás a kristálytiszta kerti tó érdekében

Az a remek hírünk van számodra, hogy az algásodás könnyedén megelőzhető természetes módszerekkel, és a rendszeres kezelés nem igényel túl nagy erőfeszítést. Mivel az algák túlszaporodása az ökológiai egyensúly felborulását jelzi, a cél tehát az egyensúly fenntartása.

Azt javasoljuk, hogy kerüld a vegyszeres megoldásokat, mert azok a hirtelen oxigénhiány miatt könnyedén a halak és növények pusztulását okozhatják. Válassz inkább környezetbarát, természetes kezelési módot, amire a ke-shop.hu szakértői remek megoldást kínálnak.

A 100% bio gyógynövénykivonatot tartalmazó KE-algamentesítőt havi 1-2 alkalommal javasolt a vízbe juttatni. Ez a megoldás két termék kombinációját tartalmazza, amelyek összetevői kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak:

  • A KE-vizet a tó több pontján kell a vízbe önteni. Ez az oldat a növénybiológia természetes, egészséges egyensúlyát biztosítja azáltal, hogy javítja a vízminőséget, támogatja a halakat az egészségük megőrzésében, és megelőzi a gombák terjedését.
  • A zeolit kőlisztet a víz felszínére kell szórni, lehetőleg minél nagyobb felületen szétoszlatva. Ennek az a feladata, hogy ideális életkörülményeket teremtsen azon baktériumok és mikroorganizmusok számára, amelyek a víz minőségét javítják. A kőliszt kontrollálja a víz pH-értékét és megakadályozza az algák szaporodását.

Tippek és praktikák az algásodás megelőzésére

Láthattad, hogy mik azok a tényezők, amelyek elősegítik az algák képződését. Ha némi odafigyeléssel sikerül elkerülnöd a halak túletetését, valamint megoldást találnod arra, hogy a tó vize ne tudjon túlmelegedni, akkor nyert ügyed van az algákkal szemben. Gondoskodj az árnyékolásról, alakíts ki nagyobb vízmélységet, és időközönként távolítsd el a szennyeződéseket!

Emellett érdemes rendszeresen használnod a KE-algamentesítőt, hiszen a megelőzés által kevesebb időt kell a kezeléssel töltened, és több időd marad élvezni a kristálytiszta víz látványát.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.