Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rasovszky Kristóf éremesélyesként várja a szerdai Eb-rajtot

2021. május 11. 20:17 // Forrás: MTI
A nyíltvízi úszók is megkezdik szerdán a szereplésüket a budapesti vizes Európa-bajnokságon, Gellért Gábor, a szakág szövetségi kapitánya már ekkor érmet vár a férfiak 5 kilométeres versenyében.

Az MTI érdeklődésére elmondta, az elmúlt a 15 hónapban a versenyzők mindössze két dohai világkupa-viadalon, valamint egy Balaton-átúszáson bizonyíthattak, így talán az a legnagyobb kérdés, "hogyan jönnek vissza a nyíltvízi emlékek".

Gellért Gábor megjegyezte, a medencés edzésidők alapján jó eredményekre számít, a veszprémi Rasovszky Kristóf 5 kilométeren a szám címvédőjeként és világbajnokaként egyértelműen éremesélyes, mint ahogy 10 kilométeren is, amelyen 2018-ban Glasgow-ban egy hajszállal maradt le az aranyról.

A helyszínről, azaz a Lupa-tóról Gellért Gábor azt mondta, egy végtelenül egyszerű, könnyen belátható és beúszható pályáról van szó, és még a szerdára várható rosszabb időjárás sem zavarhatja majd meg a mezőnyt.

A nyíltvízi úszóknál szerdán az 5, csütörtökön a 10 kilométeresek versenyeket rendezik meg, a pénteki szünnap után szombaton csapatverseny, vasárnap 25 kilométeres futam lesz.

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.