Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Az online szerencsejáték-piac mérete növekszik a COVID-19 ideje alatt

2020. május 11. 13:05
2020 elején a szakértők számos pozitív előrejelzést készítettek a szerencsejáték- és fogadási ágazat fejlődéséről. De az élet, mint gyakran megesik, meghozta a saját kiigazításait. 2020 tavaszán az egész világ találkozott az új koronavírus-járvánnyal. A kényszerű karantén súlyosan érintette a szárazföldi kaszinók és bukmékerek jövedelmét.


Akárhogy is alakulnak a dolgok körülöttünk, mindig meg kell keresni a jót. A COVID-19-világjárvány új lehetőségeket nyithat meg. Például korábban nem tapasztalt fellendülés észrevehető az online szerencsejáték-piacon.

A globális járvány hatása az online szerencsejátékokra

Még 2020 márciusában, amikor a koronavírus-járvány szinte az egész világot elfoglalta és számos sportesemény elmaradt, a globális online szerencsejáték-piac is elkezdett változni.

Érdekes trend alakult ki: a játékosok száma az online kaszinókban kezdett növekedni minden héten. Ehhez az eredményhez a sportfogadás rajongói hozzájárultak, mivel sok sporteseményt elhalasztottak vagy töröltek és ennek révén nagyban lecsökkent a fogadható élő meccsek száma.

Mit tartogat az európai online szerencsejáték-piac?

Európában fellendülőben van az online szerencsejáték és kaszinó online. Ez a növekedés gyakran a “puha” zónákkal társul, ahol a gazdasági szereplők adórendszere enyhébb – ezek Gibraltár, Málta, a Man-sziget és más régiók. Az EU-ban virtuális technológiák is fejlődnek – VR kaszinók, VR nyerőgépek, VR szerencsejátékok és e-sportok. Szerencsejáték üzlet tulajdonasai azt szeretnék, hogy a kínálatuk megfeleljen az új generációs játékosok elvárásainak, akik már nem akarnak a szárazföldi kaszinókba és klubokba menni, hanem inkább négy fal között szeretnének játszani a szerkentyűkön.

Következtetés

Az online szerencsejáték-piac növekedése és a hagyományos kaszinók tevékenységére vonatkozó világjárvány utáni korlátozások oda vezetnek, hogy az offline létesítmények hamarosan háttérbe fognak szorulni a játékosok számára. Szakértők azzal érvelnek, hogy a szerencsejáték-szolgáltatók, akik nem vették a fáradságot, hogy létrehozzák termékeik online változatát, egyszerűen le fognak maradni, hiszen a szerencsejáték gyorsan mozog a virtuális térben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.