Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni

2021. május 9. 4:00
Nemrég jelentette be a Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő közösen, hogy Veszprémben 2022 év végéig állami támogatásból - a Modern Városok Program keretében - és részben saját forrásból 16 km-nyi út újul meg. Körbejártuk ezeknek az utcáknak a nagy részét és dokumentáltuk a jelenlegi állapotot, hogy mire fognak elkölteni 5,3 milliárd forintot.

A teljes fejlesztés összegéből 4,5 milliárd forintot az állam ad, Veszprém pedig saját forrásból további 800 millióval egészíti ki. Ez az összeg közel 40 veszprémi út felújítását fedezi, amelyek között a kisebb szakaszok mellett forgalmas utcák is vannak, mint például a József Attila utca, vagy a Jutasi út egy része.

Korábbi cikkünkben a részletes listát is elolvashatják,

az alábbiakban pedig képriportunkban láthatják, hogy többek közt milyen szakaszokra vár felújítás, néhány esetben már az idei évtől.

Zrínyi utcaZrínyi utca

József Attila utcaJózsef Attila utca

A József Attilán a csapadékvíz elvezetést is megoldjákA József Attilán a csapadékvíz elvezetést is megoldják

Kiskőrösi utcaKiskőrösi utca

Kígyó utcaKígyó utca

Festő utcaFestő utca

Jókai utcaJókai utca

Szent István utca, ahol vízi közmű-rekonstrukció is leszSzent István utca, ahol vízi közmű-rekonstrukció is lesz

Martinovics Ignác utcaMartinovics Ignác utca

Csererdei útCsererdei út

Völgyhíd térVölgyhíd tér

A Viadukt burkolatát és csapadékvíz elvezetését is megújítjákA Viadukt burkolatát és csapadékvíz elvezetését is megújítják

Veszprémvölgyi út útépítés, csapadékvíz elvezetés és közvilágítás rekonstrukció I. ütem (Betekints Hotel és parkoló közötti szakaszon)Veszprémvölgyi út útépítés, csapadékvíz elvezetés és közvilágítás rekonstrukció I. ütem (Betekints Hotel és parkoló közötti szakaszon)

Horgos utcaHorgos utca

Cserepes utcaCserepes utca

Rózsa utca (Ady utcától a kis körforgalomig)Rózsa utca (Ady utcától a kis körforgalomig)

Tulipán utcaTulipán utca

Viola utcaViola utca

Akácfa utcaAkácfa utca

Batthyány utcaBatthyány utca

Kádártai útKádártai út

Iskola utcaIskola utca

Megújul a Giricses lépcső isMegújul a Giricses lépcső is

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében átadták szombaton az új, kétszer két sávon megépült, 36 kilométer hosszú 83-as utat Győr és Pápa között. 2023. október 14. 12:51 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24 Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért útfejlesztés Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre. 2023. március 27. 13:32 Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Legkésőbb 2023. január 6-ig el kellett volna készülnie a belterületi útfejlesztések utolsó, ötödik ütemének Veszprémben. Mivel ezt és néhány korábbi mérföldkövet sem sikerült a kivitelezőnek időben teljesítenie, az önkormányzat bejelentette igényét a kötbérre, ami naponta több mint 20 millió forint. 2023. január 12. 21:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.