Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Távozott a győri kézilabdacsapat kispadjáról Danyi Gábor

2021. május 7. 14:20 // Forrás: MTI
Danyi Gábor vezetőedző azonnali hatállyal távozott a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától.

A győri klub pénteki közleménye szerint a szakvezetőt a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzést követően mentették fel a munkavégzés alól. A Debrecen elleni bajnokin megbízott edző vezeti majd a zöld-fehér együttest, amelynek felkészítésével Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízta meg Bartha Csaba klubelnök.    

A legnagyobb hazai rivális FTC vendégeként szerdán elszenvedett 31-22-es vereséget követően a bajnokságban már nem saját kezében van a Győri ETO sorsa, amelyre még komoly feladatok várnak a szezonban: a Magyar Kupa jövő hétvégi, veszprémi négyes döntője - amelynek első napján ismét a Ferencvárossal találkozik -, valamint május utolsó hétvégéjén a BL budapesti négyes döntője, illetve öt bajnoki meccs.    

Kapcsolódó cikk
A Győr legyőzésével lépéselőnybe került az FTC
A Ferencváros házigazdaként óriási meglepetésre 31-22-re legyőzte a címvédő Győri Audi ETO KC-t a női kézilabda NB I szerdai rangadóján, ezzel lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában.

Danyi Gábor 2018 nyarán vette át a győri csapatot, amely ebben az időszakban egy-egy bajnoki címet, Magyar Kupát, illetve BL-t nyert, és csak két tétmérkőzést veszített el. Tavaly januárban Siófokon, szerdán pedig az FTC otthonában kapott ki az NB I-ben, a BL-ben 2018 januárja óta veretlen.    

Azt már január elején bejelentették, hogy Danyi a mostani idény végén távozik a klubtól, és a Siófok vezetőedzőjeként folytatja pályafutását, az ETO kispadjára pedig visszatér a spanyol Ambros Martín.    

"A Ferencváros elleni meccs után az a minimum, hogy elnézést kell kérnem a csapatunk teljesítménye miatt. Sajnálattal hoztuk meg azt a döntést, miszerint a mai nappal felmentjük a munkavégzés alól Danyi Gábort, a munkaszerződését megszüntetjük" - nyilatkozta Bartha Csaba, aki továbbra is bízik benne, hogy a Magyar Kupában és a BL-ben megvédi címét a csapat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.