Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

A Győr legyőzésével lépéselőnybe került az FTC

2021. május 5. 17:32 // Forrás: MTI
A Ferencváros házigazdaként óriási meglepetésre 31-22-re legyőzte a címvédő Győri Audi ETO KC-t a női kézilabda NB I szerdai rangadóján, ezzel lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában.

Mindkét csapatnak negyven pontja van 21 meccs után, és amennyiben az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények döntenek a bajnoki címről, ami az FTC-nek kedvez, mert február elején "csak" 33-27-re kapott ki Győrben.

Eredmény:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 31-22 (17-11)
lövések/gólok:
47/31, illetve 51/22
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 4/2
kiállítások: 2, illetve 10 perc

A hazaiak közül Kovacsics Anikó és Janurik Kinga, a vendégek keretéből pedig Puhalák Szidónia hiányzott, aki a mostani szezonban sérülés, majd betegség miatt még nem játszott. 

Bíró Blanka védéseire alapozva jól kezdett a Ferencváros, így a tizedik percben már 7-4-re vezetett. A másik oldalon Amandine Leynaud-nak is voltak bravúrjai, de a fővárosiak használták ki jobban a gyors játék által adódott előnyöket, ezáltal a 19. percben már négy gól volt a különbség. A győriek lábsérülés miatt elveszítették Beatrice Edwidge-t, és Danyi Gábor vezetőedző időkérése után sem változott számottevően a játék képe, csapata támadásban és védekezésben sem volt kellően hatékony. Az FTC négyes gólsorozattal zárta az első félidőt, és a szünetben már 17-11-re vezetett.

A ferencvárosi Csiszár-Szekeres Klára (b), Julia Behnke (b2) és Háfra Noémi (j), valamint a győri Veronica Kristiansen a női kézilabda NB I-ben játszott, FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2021. május 5-én. MTI/Illyés TiborA ferencvárosi Csiszár-Szekeres Klára (b), Julia Behnke (b2) és Háfra Noémi (j), valamint a győri Veronica Kristiansen a női kézilabda NB I-ben játszott, FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2021. május 5-én. MTI/Illyés Tibor

A fővárosiak a második felvonásban is jó úton haladtak a siker felé, egy újabb ötös gólsorozattal már 23-13 volt az állás a javukra. A vendégek igyekeztek, hogy hat gól alá csökkentsék a különbséget, de ezúttal nem volt esélyük, mert az extázisban játszó hazaiaknak támadásban és védekezésben is szinte minden bejött, így minden felzárkózási kísérletet vissza tudtak verni.    

A ferencvárosiaknál a holland Angela Malestein tíz, a német Emily Bölk nyolc gólt lőtt, Bíró Blanka pedig 39 százalékos hatékonysággal védett. A túloldalon a norvég Veronica Kristiansen öt találatig jutott. 

A győri Estelle Nze Minko (b) és a ferencvárosi Emily Bölk a női kézilabda NB I-ben játszott, FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2021. május 5-én. MTI/Illyés TiborA győri Estelle Nze Minko (b) és a ferencvárosi Emily Bölk a női kézilabda NB I-ben játszott, FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2021. május 5-én. MTI/Illyés Tibor

Az FTC legutóbb 2017. október 31-én győzte le a győrieket, akik azóta csupán egyszer, tavaly január 22-én veszítettek bajnoki meccset, akkor Siófokon kaptak ki 34-29-re. A két csapat 103. alkalommal találkozott egymással a bajnokságban, és 52 győri siker, valamint hét döntetlen mellett ez volt a 44. FTC-győzelem.    

A nagy riválisok legközelebb a Magyar Kupa veszprémi négyes döntőjének jövő szombati játéknapján az elődöntőben találkoznak majd egymással.   

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője a találkozó után elmondta: szinte nem akarja elhinni, hogy ilyen eredmény született. Kiemelte, hogy csapata káprázatosan küzdött és harcolt, és időként a szerencse is mellettük állt.

"Nem szeretnék még beszélni a bajnoki címről, mert nincs vége a bajnokságnak, de az esély a kezünkben van, és innentől ezt már nagyon nem szeretnénk elengedni" - tette hozzá.  

A rivális Győr trénere, Danyi Gábor kiemelte: ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyert a Ferencváros, ugyanakkor az utolsó pillanatig küzdeni fognak, amíg nincs vége a pontvadászatnak. Az idény végén távozó edző személyesen is, a csarnokban gratulált az FTC kapusának, Bíró Blankának, szerinte az ő teljesítménye alapvetően határozta meg a hazaiak sikerét.

"Hiányzott a ránk jellemző dinamizmus. Nem erre számítottam, de el kell fogadnom, hogy van olyan nap, amikor semmi sem sikerül" - mondta.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.