Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult az Ördögárok utcai gyermekorvosi rendelő

2021. április 29. 19:16
Európai Uniós támogatással, 77,2 millió forintból újult meg az Ördögárok utcai orvosi rendelő.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke 77,1 millió forint, amihez Veszprém önkormányzata 150.881 Ft önrészt tett hozzá, így a projekt összköltsége 77,2 millió volt. A gyermekorvosi rendelő a ’90-es évek közepén épült toldaléképület. Az összesen kétezer gyereket ellátó két orvosi praxist kiszolgáló épületet azóta sem újították fel teljes körűen – mostanáig –, csak állagmegóvási munkálatok történtek. 

Az energiahatékonyság növelése érdekében az épülettömböt teljeskörűen hőszigetelték. A homlokzati nyílászárókat korszerű, hőszigetelő nyílászárókra cserélték. Az üvegtégla falszakaszokat hőszigetelő nyílászárókkal és elfalazásokkal váltották ki. Felújították a homlokzati felületek, a tető, illetve a padló hőszigetelését és a lapostető vízszigetelését.

Egy korábban raktárként üzemelő – rendelőhöz kapcsolódó – helyiségből a felújítást követően egy fektető- és konzultációs helyiséget alakítottak ki. A gazdasági bejárat felől megközelíthető, igen leromlott állapotú kiszolgáló helyiségek helyén teakonyhát, dolgozói öltözőt, vizesblokkot, takarítószer-tárolót illetve raktárakat alakítottak ki. Az akadálymentesítés érdekében is megújultak a váróteremhez kapcsolódó vizesblokkok, a női mosdó gyermek WC-nek és pelenkázó helyiségnek is használható. A belső terek teljeskörűen megújultak, a padló aljzatának felbontását követően hőszigetelés készült, minden helyiség új burkolatot kapott. Az intézmény akadálymentes megközelíthetősége érdekében egy akadálymentes parkolóhelyet jelöltek ki az épület főbejárata közelében, a szomszédos patika mellett. 

A rendelőt csütörtökön Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is felkeresték, hogy személyesen is meggyőződjenek a felújításnak köszönhető változásokról. Ovádi korábban a városrészt képviselte az önkormányzat közgyűlésében, így jól ismeri a helyszínt. Fel is idézte, hogy annak idején a választópolgárok gyakran kérték tőle az egészségügyi infrastruktúra fejlesztését, amit ő maga is fontosnak tart, hiszen – mint mondta – az orvosok, asszisztensek színvonalas munkájához illik biztosítani a hasonlóan színvonalas környezetet is. 

Az egészségügyben dolgozókat méltatta a polgármester is, aki rámutatott, hogy az elmúlt egy év különösen nehéz próbatétel volt a frontvonalban dolgozók számára, akik derekasan helyt álltak a nehézségek közepette is. Az önkormányzat leginkább azzal tudja kivenni a részét ebből, hogy megfelelő infrastruktúrát biztosít számukra – ez a felismerés pedig már jóval a koronavírus járvány előtt megfogalmazódott a város vezetőiben. Olyannyira, hogy az előző uniós pénzügyi ciklus sarokpontjainak meghatározásakor a egészségügyi infrastruktúra fejlesztését jelölték meg az egyik kiemelt feladatként. Ennek folyományaként az elmúlt években a város számos rendelője megújulhatott. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.