Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Biztos havi jövedelmet kínál a honvédség speciális szolgálati formája

2021. április 24. 14:55 // Forrás: Magyar Honvédség
Sikeres a Magyar Honvédség 6+6 hónapos munkahelyteremtő programja – tavaly nyár óta több mint ezerkétszázan jelentkeztek speciális önkéntes tartalékosnak, közülük többen már szerződéses katonaként szolgálnak. A toborzóirodák továbbra is várják a jelentkezőket, a kiképzések június 1-jén kezdődhetnek.

A speciális tartalékos katonai szolgálat elsősorban azoknak szól, akik elvesztették a munkahelyüket és biztos havi jövedelemre van szükségük. Olyan felnőtt korú, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik vállalják a 6 hónapos kiképzést, mely során a katonák általános feladataival ismerkedhetnek meg.

A program tavaly júliusban indult, akkor közel 400 fő vonult be, ősszel pedig összesen több mint 550 fővel kezdődtek meg a kiképzések. A negyedik ütemben, idén februárban országszerte több mint 270-en írtak alá szerződést a honvédséggel. A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet és egy egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton való megfelelés.

A felvételt nyert katonák három ciklusban végzik a hat hónapos kiképzésüket, ez idő alatt alapvető alaki, tereptani és harcászati ismereteket szereznek. Az illetményük bruttó 167 ezer forint, emellé utazási költségtérítés, ruházati ellátás és étkezés jár. A foglalkozások heti 40 órás elfoglaltságot jelentenek. Ha valaki közben szeretne visszatérni a civil életbe, azt bármikor megteheti, de a szerződés 6 hónappal meg is hosszabbítható.

Azok, akik a kiképzés alatt úgy döntenek, hogy számukra a katonai pálya nem csupán ideiglenes, hanem hosszútávú életpálya, az átjárás az önkéntes tartalékos és szerződéses szolgálati formákra biztosított. Ezidáig közel négyszázan választották már az életre szóló karrierlehetőséget, amely nemcsak magasabb fizetéssel jár, de számos plusz juttatásra és támogatásra is jogosultak lesznek.

A Magyar Honvédség a toborzóirodáiban, köztük Veszprémben is és az interneten is vár mindenkit, aki a haza szolgálatát választja, további információk a www. iranyasereg.hu oldalon találhatóak.

vehir.hu
további cikkek
A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák Fennállásának százhetvenötödik évét ünnepli idén a Magyar Honvédség, a kerek jubileum pedig egy újabb lehetőséget ad annak a fegyveres erő azon törekvésének, hogy minél közelebb kerüljenek a civil társadalomhoz. Ennek egyik eleme volt az a fotó- és videópályázat, amelyen magyar katonák, illetve a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó személyek indulhattak, a pályaművekből pedig Veszprémben az Agóra Kulturális Központban is megnyílt egy tárlat. Kiderült, hogy nem csak a fegyvert, hanem a kamerát is jól forgatják a kezükben ezek a katonák. 2024. július 19. 16:02 Hétfőn kezdődik a frissen szerződött tartalékosok kiképzése Hétfőn kezdődik a frissen szerződött tartalékosok kiképzése Több mint harminc fiatal – középiskolások, egyetemisták és kadétképzésben részt vevők – írtak alá tartalékos szerződést szerdán a Magyar Honvédség veszprémi toborzó központjában. 2024. július 11. 12:23 Mit jelent ma tartalékos katonának lenni? Magyar Honvédség Mit jelent ma tartalékos katonának lenni? A mai huszon- és harmincévesek már csak az apáik és nagyapáik anekdotáiból ismerhetik, hogy milyen volt egykor a sorkatonai szolgálat. Habár ez a kötelező szolgálatot 2004-ben felfüggesztették, a Magyar Honvédség állománya és technológiai felkészültsége folyamatosan növekszik és fejlődik, aminek egyik fontos pillérét a tartalékos honvédek alkotják. Az ő toborzásukról, kiképzésükről és feladataikról is beszélgettünk Soós Gyula alezredessel, a Veszprémi Toborzó Központ parancsnokával. 2024. július 1. 22:18 Átadták a „magyar Vaskupola” háromdimenziós radarját Veszprémben Átadták a „magyar Vaskupola” háromdimenziós radarját Veszprémben Megérkezett Veszprémbe annak a radarrendszernek az eleme, ami háromdimenziós technológiájával jelenleg a legmodernebb légvédelemi rendszerek közt van számontartva a világon. Ugyanez a rendszer védi az izraeli légteret is, amit sokan csak „Vaskupolaként” emlegetnek. A péntek délutáni ünnepélyes átadón jelen volt Szalay- Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a gyártó Rheinmetall Canada vezérigazgatója, Pietro Mazzei, valamint az összes városi és országos katonai elöljáró is. 2024. június 7. 19:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.