Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Biztos havi jövedelmet kínál a honvédség speciális szolgálati formája

2021. április 24. 14:55 // Forrás: Magyar Honvédség
Sikeres a Magyar Honvédség 6+6 hónapos munkahelyteremtő programja – tavaly nyár óta több mint ezerkétszázan jelentkeztek speciális önkéntes tartalékosnak, közülük többen már szerződéses katonaként szolgálnak. A toborzóirodák továbbra is várják a jelentkezőket, a kiképzések június 1-jén kezdődhetnek.

A speciális tartalékos katonai szolgálat elsősorban azoknak szól, akik elvesztették a munkahelyüket és biztos havi jövedelemre van szükségük. Olyan felnőtt korú, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik vállalják a 6 hónapos kiképzést, mely során a katonák általános feladataival ismerkedhetnek meg.

A program tavaly júliusban indult, akkor közel 400 fő vonult be, ősszel pedig összesen több mint 550 fővel kezdődtek meg a kiképzések. A negyedik ütemben, idén februárban országszerte több mint 270-en írtak alá szerződést a honvédséggel. A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet és egy egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton való megfelelés.

A felvételt nyert katonák három ciklusban végzik a hat hónapos kiképzésüket, ez idő alatt alapvető alaki, tereptani és harcászati ismereteket szereznek. Az illetményük bruttó 167 ezer forint, emellé utazási költségtérítés, ruházati ellátás és étkezés jár. A foglalkozások heti 40 órás elfoglaltságot jelentenek. Ha valaki közben szeretne visszatérni a civil életbe, azt bármikor megteheti, de a szerződés 6 hónappal meg is hosszabbítható.

Azok, akik a kiképzés alatt úgy döntenek, hogy számukra a katonai pálya nem csupán ideiglenes, hanem hosszútávú életpálya, az átjárás az önkéntes tartalékos és szerződéses szolgálati formákra biztosított. Ezidáig közel négyszázan választották már az életre szóló karrierlehetőséget, amely nemcsak magasabb fizetéssel jár, de számos plusz juttatásra és támogatásra is jogosultak lesznek.

A Magyar Honvédség a toborzóirodáiban, köztük Veszprémben is és az interneten is vár mindenkit, aki a haza szolgálatát választja, további információk a www. iranyasereg.hu oldalon találhatóak.

vehir.hu
további cikkek
Elhunyt bajtársaik emlékére ugrottak Elhunyt bajtársaik emlékére ugrottak A Magyar Honvédség és jogelődjeinek legnagyobb repülő és ejtőernyős katasztrófájára emlékeztek pénteken Jutaspusztán. 2024. április 13. 17:27 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. 2024. március 28. 8:09 Ezek a gépek borzolták Veszprém levegőjét Ezek a gépek borzolták Veszprém levegőjét Egész márciusban nagyszabású hadgyakorlatot tartanak Veszprém mellett, amiben részt vesznek a Magyar Honvédség által tavaly nyáron vásárolt Airbus H225M típusú helikoptertek is. Kollégánk kedden hazafelé tartva ezeket kapta lencsevégre, ahogy elhúztak a feje fölött Jutaspusztánál. 2024. március 13. 12:35 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.