Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mik azok a hidrolizált fehérjék, és hogyan hatnak a kutyák egészségére?

2021. április 14. 10:04

Minden felelős gazdinak fontos, hogy a kutyája egészséges és élettel teli legyen. Ehhez viszont nélkülözhetetlen a minőségi, fehérjével dúsított kutyaeledel. A piacon viszont megtalálhatóak kevésbé jó minőségű, melléktermékekből, tartósítószerrel és színezékekkel készült kutyatápok is. De akkor hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet?

Mit jelent valójában a hidrolizálás?

A sejtekben lejátszódó folyamatok kiemelten fontos részét képezik a fehérjék, más néven a proteinek. Számos aminosavat is tartalmaznak, amik szintén elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. A specifikus fehérjéket az allergiás tünetek elkerülése érdekében hidrolizálják, vagyis peptidekké bontják le őket, ezáltal már nem okoznak ételallergiát.

Sok kutyaeledelt gyártó cég azonban a fehérje-hidrolizátumok létrehozásához többek között állatok - madarak, halak - szerveit, az élelmiszeripar és a húsipar, de akár ragasztógyárak hulladékait is felhasználja összetevőként. A hidrolizálás során a hulladékanyagok megsemmisítésének költségeit megspórolhatják a cégek, ha minden maradékot felhasználnak és nem veszik “kárba” semmi.

A csomagolásokon feltüntetett hidrolizált kifejezés azonban nem erre utal, hiszen a marketing nagy hangsúlyt fektet rá, a vásárlók megtévesztésének céljából. Fontos megjegyezni, hogy teljes értékű csak az lehet, ami valóban természetes anyagokból készült. 

Szükség van a hasznos baktériumokra 

Míg a hidrolizálás során a hasznos baktériumok elpusztulnak és mesterségesen pótolják azokat, a HUMAC száz százalékban természetes táplálékkiegészítői komplexen, a bélflórára és az emésztésre hatnak, még hidrolizált fehérje esetén is, azonban a drága gyógyszerek mellékhatásai nélkül.

Az immunrendszer megfelelő működése nyolcvan százalékban függ a bélrendszer egészségi állapotától, ehhez azonban szüksége van a hasznos baktériumokra is. Ha a szervezetben nincsenek jelen elegendő mennyiségben, kialakulhat allergia, szőrhullás, de akár bélgyulladás is. 

HUMAC a kutyaegészségért

A HUMAC aktív huminsavat tartalmaz száz százalékig természetes formában, ami hatékonyan köti meg a méreganyagokat és üríti ki azokat az állat szervezetéből, még kilátástalan helyzetben is. Így a kedvenced immunrendszere saját magát gyógyítja majd meg. A napi eledelhez kis mennyiségben adagolva fejti ki hatását. Éppen ezért a HUMAC táplálékkiegészítőit nem csupán beteg háziállatoknak ajánlják az allergiás tünetek enyhítésére és immunerősítésre, de megelőzésképpen is.

Ne keress tovább, a HUMAC termékei azok, amikre kedvencednek szüksége van a minőségi és egészséges kutyaélethez.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.