2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Még ebben a hónapban jöhetnek az újabb enyhítések?

2021. április 8. 11:11
Két fontos előrejelzést is tett az oltási programmal kapcsolatban csütörtöki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

A miniszter kijelentette: a kormány akkor dönt a járványügyi korlátozások további enyhítéséről, ha a beoltottak száma eléri a hárommilliót. Gulyás jóslata szerint ez 5-6 napon belül bekövetkezik. 

Elhangzott egy még ennél is nagyra törőbb szám is: a miniszter azt mondta, hogy a beoltottak száma még ebben a hónapban elérheti a négymilliót, vagyis mindenki, aki eddig regisztrált (3,9 millió fő), áprilisban megkaphatja az első adag vakcinát. 

A kormány e két jóslata tehát azt vetíti előre, hogy még ebben a hónapban sor kerülhet a korlátozások további enyhítésére. 

Április 19-ig biztosan maradnak a jelenlegi intézkedések

A kormány április 19-éig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket az operatív törzs javaslatára - közölte Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Változatlanul maradnak - többek között - a maszkviselési kötelezettségre, továbbá a rendezvényekre, vendéglátó- és szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre, a felső-, illetve közoktatási intézményekre vonatkozó szabályok, valamint a schengeni belső határokra vonatkozó intézkedések is.

vehir.hu