Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok

2021. április 1. 11:10
Közel 5 km-nyi útszakasz újul meg több bakonyi kistelepülés között hazai forrásból.

A korábban rossz állapotú tési bekötőút, a Dudar és Csetény közötti szakasz, valamint az olaszfalui bevezetőút is új burkolatot kap a Magyar Falu Program, valamint a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A három beruházás összértéke összesen 550 millió forint, ez mind hazai forrásból származik és kapcsolódik ahhoz a stratégiához, amit a magyar kormány hirdetett meg a kistelepülések életszínvonalának fejlesztésével kapcsolatban.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője portálunknak elmondta, az útfejlesztések nem csak településeket, hanem embereket is összekötnek. A megfelelő infrastruktúra biztosítja azt, hogy könnyebben és biztonságosabban el lehessen jutni óvodákba, iskolákba, vagy éppen a munkahelyekre, fogalmazott a képviselő, aki hozzátette, hogy a kormány elkötelezett a kistelepülések és az ott élők életszínvonalának javítása mellett.

Örülök, hogy a választókerületemben aktív, agilis polgármesterek dolgoznak, akik nyitott szemmel járnak és élnek a kormány biztosította lehetőségekkel

- fogalmazott Ovádi Péter.

A jövőben további hasonló fejlesztések várhatók még a megye útjain.

 

  • Az olaszfalui bekötőút 1300 méteren újul meg
  • Dudar és Csetény között 2370 méteres szakaszt modernizálják
  • A tési bekötőút 830 méteres szakasza újul meg
Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében átadták szombaton az új, kétszer két sávon megépült, 36 kilométer hosszú 83-as utat Győr és Pápa között. 2023. október 14. 12:51 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24 Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért útfejlesztés Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre. 2023. március 27. 13:32 Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Legkésőbb 2023. január 6-ig el kellett volna készülnie a belterületi útfejlesztések utolsó, ötödik ütemének Veszprémben. Mivel ezt és néhány korábbi mérföldkövet sem sikerült a kivitelezőnek időben teljesítenie, az önkormányzat bejelentette igényét a kötbérre, ami naponta több mint 20 millió forint. 2023. január 12. 21:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.