2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok

Közel 5 km-nyi útszakasz újul meg több bakonyi kistelepülés között hazai forrásból.

A korábban rossz állapotú tési bekötőút, a Dudar és Csetény közötti szakasz, valamint az olaszfalui bevezetőút is új burkolatot kap a Magyar Falu Program, valamint a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A három beruházás összértéke összesen 550 millió forint, ez mind hazai forrásból származik és kapcsolódik ahhoz a stratégiához, amit a magyar kormány hirdetett meg a kistelepülések életszínvonalának fejlesztésével kapcsolatban.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője portálunknak elmondta, az útfejlesztések nem csak településeket, hanem embereket is összekötnek. A megfelelő infrastruktúra biztosítja azt, hogy könnyebben és biztonságosabban el lehessen jutni óvodákba, iskolákba, vagy éppen a munkahelyekre, fogalmazott a képviselő, aki hozzátette, hogy a kormány elkötelezett a kistelepülések és az ott élők életszínvonalának javítása mellett.

Örülök, hogy a választókerületemben aktív, agilis polgármesterek dolgoznak, akik nyitott szemmel járnak és élnek a kormány biztosította lehetőségekkel

- fogalmazott Ovádi Péter.

A jövőben további hasonló fejlesztések várhatók még a megye útjain.

 

  • Az olaszfalui bekötőút 1300 méteren újul meg
  • Dudar és Csetény között 2370 méteres szakaszt modernizálják
  • A tési bekötőút 830 méteres szakasza újul meg
Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Látványos üteméhez érkezett a 8-as fejlesztése
Látványos üteméhez érkezett a 8-as fejlesztése
Hétvégén helyükre kerültek az Almádi úti csomópontban épített híd betonelemei. A beruházás során a Füredi útnál és a Budapest útnál is hasonló megoldással oldják meg a többszintes közlekedést.
Karácsonyig befejezik az útfelújítást Úrkúton
Karácsonyig befejezik az útfelújítást Úrkúton
Több mint 1,2 km hosszan újítják fel a bakonyi településen átvezető utat.
Ellenzéki 'gyenge nem' a déli terelőút kapcsán
Ellenzéki 'gyenge nem' a déli terelőút kapcsán
Hétfő délelőtt óta az Almádi úti kereszteződést lezárták a 8-as út építése miatt, a forgalom a déli iparterületen átvezető ideiglenes nyomvonalon haladhat. A végleges terelőutat október végéig építhetik meg, azonban ellenzéki képviselők ma reggel tartózkodtak ennek a tervnek az elfogadásánál. Az alpolgármester és a bizottsági elnök reagált a történésekre.
Érvek és ellenérvek a déli elkerülővel kapcsolatban
Érvek és ellenérvek a déli elkerülővel kapcsolatban
Estébe nyúló lakossági fórumot tartották hétfőn a 8-as számú főút déli elkerülőjének építkezésével kapcsolatban a Cholnoky Iskolában. Az eseményen a beruházó, a kivitelező és az önkormányzat illetékesei reagáltak a megjelentek, javában a Cholnokyvárosban élők konstruktív, néhol pedig ellentmondásos felvetéseire.
Nem megfelelő a 8-as út elkerülője az ellenzéki politikusok szerint
Nem megfelelő a 8-as út elkerülője az ellenzéki politikusok szerint
A közösségi tervezés hiányát és a Látó-hegy hermetikus elválasztását nehezményezték az ellenzéki képviselők a 8-as út déli felújításával kapcsolatban. Benczik Gabriella, Gerstmár Ferenc és Hartmann Ferenc hétfő délelőtti sajtótájékoztatójukon az évtizedes projekttörténet fontosabb fejezeteiből is idéztek.