2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját

Kettős veszprémi siker született 800 méter gyorson az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságának szombati zárónapján: Rasovszky Kristóf mögött ugyanis klubtársa, Kalmár Ákos ért másodikként a célba.

A szombat délelőtti döntőkkel befejeződött az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnoksága a budapesti Duna Arénában.

Veszprémi szempontból a 800 m gyors fináléját előzte meg a legnagyobb várakozás, ahol a Balaton Úszó Klub Veszprém három versenyzővel képviseltette magát. A számot végül a nyílt vízi specialista Rasovszky Kristóf nyerte 7:55,52-es időeredménnyel, aki éppen a mai napon ünnepli 24. születésnapját. Mögötte klubtársa, Kalmár Ákos ért célba (7.59,61), a dobogó harmadik fokára pedig Gyurta Gergely (UTE) állhatott. A harmadik veszprémi, a tizennyolc esztendős Betlehem Dávid hetedikként zárt (8:11,87).

A győztes Rasovszky Kristóf a 800 méteres gyorsúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 27-én. MTI/Koszticsák SzilárdA győztes Rasovszky Kristóf a 800 méteres gyorsúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A kétszázból kiindulva most én voltam a gyorsabb (Kalmár) Ákosnál, ezért is döntöttem úgy, hogy megnyomom az elejét, végül is a 10 kilométerre készülök, azaz kell lennie annyi állóképességemnek, hogy bírjam is végig, és ne nyolcadikként érjek be végén. Egy jó nyolcszázzal akartam búcsúztatni ezt az ob-t, még az A-szintet is el akartam érni, erről picit lecsúsztam, de örülök, hogy így sikerült

– idézi Rasovszkyt a Magyar Úszó Szövetség honlapja,

A 800 métert megelőzően Rasovszky a 200 m gyors döntőjében is medencébe szállt, ahol 1:55,01-es eredményével nyolcadik lett. A számot az ob sztárja, Milák Kristóf nyerte 1,46,15-tel.

A Balaton Úszó Klub Veszprém 4x100 m-es férfi vegyes váltója – Rasovszky Kristóf, Áment Balázs, Kalmár Ákos és Betlehem Dávid – szintén nyolcadik lett 3:55,45-tel.

Eredmény – 800 m gyors:
1. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 7:55,52 p
2. Kalmár Ákos (Balaton ÚK Veszprém) 7:59,61
3. Gyurta Gergely (UTE) 8:03.30
(…)
7. Betlehem Dávid (Balaton ÚK Veszprém) 8:11,87

vehir.hu

További cikkek

Rasovszky Kristóf kifejezetten jó formában érzi magát az Eb előtt
Rasovszky Kristóf kifejezetten jó formában érzi magát az Eb előtt
"Rajtunk a világ szeme" - mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a hétfőn kezdődő, buborékrendszerű, nézők nélkül sorra kerülő vizes Európa-bajnokság pénteki sajtótájékoztatóján.
A Budapest-Bécs távolságot tempózva alapozott
A Budapest-Bécs távolságot tempózva alapozott
Hosszú Katinka nevelőedzője hozta fel, Rasovszky Kristóf mestere juttatná Eb-döntőbe Kalmár Ákost, a Balaton Úszó Klub Veszprém hosszútávúszó reménységét.
Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: szerdán mind az olimpiai, mind az Európa-bajnoki csapatot jóváhagyta a testület. A Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky és Kalmár Ákos is ott van a keretben.
Rasovszky újabb bronzérme
Rasovszky újabb bronzérme
A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi klasszisa, Rasovszky Kristóf a szerdai 1500 méteren szerzett bronzérme után csütörtökön a 400 m gyors döntőjében is harmadikként ért célba a budapesti Duna Arénában zajló országos bajnokságon.
Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren
Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren
Kalmár Ákos ezüst-, Rasovszky Kristóf bronzérmet szerzett a budapesti Duna Arénában 1500 méteren az úszók országos bajnokságának szerdai versenynapján.