Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Megújul az olaszfalusi bekötőút

2021. március 27. 9:20 // Forrás: Magyar Közút
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,3 kilométeren újul meg a 82109-es jelű út.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Veszprém megyében a 82109-es jelű Olaszfalu bekötőút 1,3 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. Az összekötő út felújítása a TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00004, „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I. - Tartalék 3. elnevezésű projekt egyik eleme. A projekt a 82109-es jelű úton végzendő felújítást foglalja magában, melyet a társaság 150,15 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg. 

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 60 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

Az Olaszfalu bekötőút 0+030 és 1+330 kilométerszelvények közötti 1,3 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális mélymarásokról, közúti átereszek cseréjéről. Ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.