2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren

Kalmár Ákos ezüst-, Rasovszky Kristóf bronzérmet szerzett a budapesti Duna Arénában 1500 méteren az úszók országos bajnokságának szerdai versenynapján.

A budapesti Duna Arénában zajlik az úszók országos bajnoksága, ahol a döntőket a tokiói olimpiai programhoz igazodva ezúttal délelőtt rendezik meg, míg az esti programban az előfutamokra kerül sor.

Szerdai délelőtt két veszprémi kiválóságáért is szoríthattunk a 1500 méteres gyorúszás fináléjában. A számot végül – jelentős fölénnyel – az UTE színeiben versenyző Gyurta Gergely nyerte (15:09.56 perc), Kalmár Ákos és Rasovszky Kristóf (mindketten Balaton ÚK Veszprém) viszont hatalmasat csatázott az ezüstéremért. A két veszprémi úszó különcsatáját végül Kalmár nyerte meg, aki 81 századdal bizonyult jobbnak klubtársánál.

A későbbi győztes Milák Kristóf (k) a 200 méter pillangóúszás döntője rajtjánál az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 24-én. MTI/Koszticsák SzilárdA későbbi győztes Milák Kristóf (k) a 200 méter pillangóúszás döntője rajtjánál az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A nap szenzációját Milák Kristóf (Budapesti Honvéd SE) szolgáltatta, aki 1:50.73 perces saját világcsúcsától nem sokkal elmaradva, minden idők második legjobb eredményével, 1:51.40 perces idővel nyert 200 méter pillangón.

Eredmény – 1500 m gyors:
1. Gyurta Gergely (UTE)
2. Kalmár Ákos (Balaton ÚK Veszprém) 15:17.08
3. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 15:17.89

vehir.hu

További cikkek

Rasovszky Kristóf kifejezetten jó formában érzi magát az Eb előtt
Rasovszky Kristóf kifejezetten jó formában érzi magát az Eb előtt
"Rajtunk a világ szeme" - mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a hétfőn kezdődő, buborékrendszerű, nézők nélkül sorra kerülő vizes Európa-bajnokság pénteki sajtótájékoztatóján.
A Budapest-Bécs távolságot tempózva alapozott
A Budapest-Bécs távolságot tempózva alapozott
Hosszú Katinka nevelőedzője hozta fel, Rasovszky Kristóf mestere juttatná Eb-döntőbe Kalmár Ákost, a Balaton Úszó Klub Veszprém hosszútávúszó reménységét.
Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: szerdán mind az olimpiai, mind az Európa-bajnoki csapatot jóváhagyta a testület. A Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky és Kalmár Ákos is ott van a keretben.
Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját
Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját
Kettős veszprémi siker született 800 méter gyorson az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságának szombati zárónapján: Rasovszky Kristóf mögött ugyanis klubtársa, Kalmár Ákos ért másodikként a célba.
Rasovszky újabb bronzérme
Rasovszky újabb bronzérme
A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi klasszisa, Rasovszky Kristóf a szerdai 1500 méteren szerzett bronzérme után csütörtökön a 400 m gyors döntőjében is harmadikként ért célba a budapesti Duna Arénában zajló országos bajnokságon.