Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tesla bérlés Magyarországon? Igen! Így béreltem én

2021. március 22. 9:06

A Tesla bérlés Magyarországon megoldott? Immár azt mondhatom, hogy igen. Amikor a köztudatban megjelent először Elon Musk koncepciója, nem gondoltam volna, hogy valaha én is vezetni fogok egy igazi Teslát. De immár nem is olyan nehéz 1-1 napra hozzájutni egyhez.

Ha igazán elszánt vagy, igazi rajongó, nem kérdés, hogy neked is ki kell próbálnod egyet. Lehet, hogy akár már ma is? Ki tudja.

Miért akar valaki Teslát bérelni?

Ennek számos oka lehet, nem tudhatom mindenkinek a motivációját. De az biztos, hogy egy ilyen autót vezetni mindentől függetlenül egy nagyon menő dolog! Van, akinek ez már elég ok arra, hogy béreljen egyet, másnak valami speciális alkalom kell hozzá. Ilyen például az esküvője, a legénybúcsúja, a szülinapja vagy egy hatalmas party, ahova szeretne emlékezetes belépővel megérkezni. Szeretik ajándékba is adni olyanoknak, mint én, akik élnek-halnak ezért az autómárkáért. De ugyanígy cégek is szokták bérelni, akik fel szeretnék dobni a céges rendezvényüket.

Bármelyikről is legyen szó, vagy olyanról, amit nem soroltam fel, jó tudni, hogy már itthon is van erre lehetőségünk.

Oké, Tesla bérlés Magyarországon. De hol?

Én Teslát a 101 EV Parktól béreltem, és egyáltalán nem bántam meg. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, és látszott rajtuk, hogy szívügyük az elektromos autózás. Gördülékeny volt az ügyintézés, persze én utána is néztem a honlapjukon, hogy mi kell ahhoz, hogy bérelni tudjak tőlük. Ezt azért nem árt megtenni, mielőtt bérelnél, hogy ne a helyszínen lepődj meg valamin annyira, hogy végül ne tudj bérelni.

Egyébként azért is választottam őket, mert a jó áraik mellett a szakértelem is mellettük szól. Ez nem csak a profi, informatív honlapjukon mutatkozott meg, de azon is, hogy a szaktanácsadás mellett saját szervizháttérrel is rendelkeznek.

Mik a főbb feltételek?

Csak az vezetheti az autót, akivel leszerződnek. És ez érthető is. De a bérleti szerződés szerint van lehetőség megjelölni egy második sofőrt is, ha ő is megfelel a feltételeknek. Kell a legalább 3 éves B kategóriás jogosítvány (én sem adnám friss jogsis kezébe ezt a drága autót). Legalább 23 évesnek kell lenni, azaz érettségi ajándéknak kilőve a Tesla bérlés. Szükséged lesz egy komolyabb összegre (300.000 - 500.000 Ft) letétbe helyezve, kaucióként. Alapvetően ennek bankkártyával elérhető folyószámlán kell lennie.

Bérelhetsz 1 napra (24 órára), de akár több napra is. Viszont arra nagyon figyelj, hogy ne csússz ki a bérleti időből, mert az feláras lesz. A bérleti díj tartalmazza természetesen a biztosítást, az autópálya-használatot és napi 300 km autóhasználatot. Ennél többre is van lehetőség, de az feláras. Ingyen használhatod a Tesla supercharger villámtöltő hálózatot a töltéséhez.

Ezekkel a feltételekkel (és pár továbbival) elérhető akár egy Model 3 performance is. De ha valaki szeretne, kipróbálhatja más autómárkák elektromos autóit is.

Megérte?

Viccelsz?

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.