Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

5 tipp a kiadó szobák közötti választáshoz

2021. március 17. 12:01
Az albérleti piacon jelentős részt foglalnak el a kiadó szobák. Az irántuk megnyilvánuló kereslet töretlen, hiszen ár-érték arányban kedvező megoldásnak számítanak. Nem csak a felsőoktatásban részt vevő hallgatók vagy a pályakezdők, otthonról elköltözni kívánók döntenek mellette, hanem azok is, akik egyelőre egyedülállóként szeretnék újrakezdeni életüket, és nem költenének teljes lakás bérlésére. De vajon milyen szempontokat érdemes figyelembe venni akkor, ha a kiadó szobák között keresgélünk? Mi alapján dönt az átlagos érdeklődő? Mire lenne érdemes fokozottan ügyelni a későbbi problémák elkerülésének érdekében? Cikkünkben ilyen kérdéseknek járunk utána.

1. Az elhelyezkedés soha nem mindegy!

Legyen szó ingatlanvásárlásról, albérletkeresésről vagy a kiadó szobák kínálatában történő nézelődésről, az elhelyezkedés mindig kiemelt jelentőséggel bír. Vannak, akik szeretnek központi területen lakni, mások a csendesebb környékeket részesítik előnyben. Elsősorban arról érdemes tehát döntenek, hogy mennyit vagy hajlandó utazni, autózni munkahelyedre vagy az oktatási intézménybe. Ha nem rendelkezel autóval, akkor a tömegközlekedéshez leszel kötve, így ezt a szempontot is megéri fókuszba helyezni. A bevásárlási lehetőségek, a szolgáltatások közelsége és persze a környék jellege is olyan tényezők, melyek jelentősen megkönnyíthetik, vagy éppen megnehezíthetik mindennapjaidat.

2. Vedd figyelembe életritmusod!

Kevés időt töltesz otthon? Karrieredre, munkádra, tanulmányaidra fókuszálnál? A Global Best Property Zrt. szerint ilyenkor kitűnő választásnak bizonyul a kiadó szoba bérlése. Ha a megfelelő, ingatlanokkal foglalkozó cég mellett döntesz, akkor biztos lehetsz abban, hogy minőségi, igényes kialakítással rendelkező kiadó szobák közül válogathatsz, és a lakótársak tekintetében sem kell majd kellemetlen meglepetésektől tartani.

3. Fókuszban az ár-érték arány

Természetesen hiba volna az árakat nem figyelembe venni. A kiadó szobákat egyébként kifejezetten azok részesítik előnyben, akiknek életritmusukból adódóan nem szükséges nagyobb lakótér és ugyanakkor takarékoskodni is szeretnének a lakhatáson. Ez a jelenlegi gazdasági válságot látva nem ad okot csodálkozásra. Ugyanakkor érdemes azt is szem előtt tartani, hogy milyen minőséget kaphatunk a bérleti díjért. A kiadó szobákkal foglalkozó cégeknél lehetőség van arra, hogy egyéni igényeidnek és ízlésednek megfelelő megoldásra essen választásod.

4. Korrekt szerződési feltételek

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha kiadó albérletről van szó, akkor a szükséges szerződéses háttérrel érdemes csak belemenni egy ilyen helyzetbe. Nem csak a félreértések és a vitás helyzetek kerülhetőek el ilyen módon, hanem mindkét fél számára biztonságot ad a szerződés megléte.

5. Akár lakrész mellett is dönthetsz

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csak kiadó szobákat választhatnak az érdeklődők, hanem komplett lakrészek is rendelkezésre állnak napjaink kínálatában. Akik nem szívesen osztanák meg a fürdőszobát másokkal, vagy saját főzőfülkére vágynak, azok is megtalálhatják számításukat napjaink kínálatában. Az ilyen megoldás akár párok számára is remek választásnak bizonyul, főleg akkor, ha nem sok időt töltenek otthon, és mindketten saját életüket építgetik a hétköznapokban.

A kiadó szobák már csak azok árkategóriájából adódóan is nagy népszerűségnek örvendenek, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a korrekt szerződés megkötése nélkülözhetetlen az átláthatósághoz és a nyugodt mindennapokhoz.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.