Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent az Ecoport magazin tavaszi száma

2021. március 17. 11:35
Már olvasható kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinjának első, 2021-es lapszáma.

A lap címlapján ezúttal Udvardy György veszprémi érsek szerepel, aki ugyan egyházi személyiség, interjúnkban arról is beszélt, egy világi vezető kvalitásaival is rendelkeznie kell pozíciójában. A beszélgetés során emellett szóba került az Érsekségi Palota és a Vár felújítása, valamint a városi képviselőkkel való kapcsolat is.

Az új lapszám megjelenése idején még mindig nehéz időket élünk: a koronavírus-járvány csak nem enged. Egy-egy cikkünkkel azonban egy kicsit talán elszökhetünk a mindennapok valósága elől – sőt, bizonyos esetekben még ötleteket is találhatnak az olvasók, ha élményekre vágynának a közeljövőben, de nagyobb utazásra még nincs lehetőség.

Vegyük kapásból az Orbán Péterrel készült beszélgetést! A fiatal balatoni fotográfus az elmúlt években bebizonyította, hogy lenyűgöző tájakért nem kell Olaszországig utazni, a Balaton régió pontosan annyira bővelkedik bennük. Persze ahhoz, hogy erre rájöjjünk, időnként kell más látásmódja. Péterrel erről a látásmódról, a felfedezés szépségéről és extrém helyzetekről is beszélgettünk.

Ha már extrém helyzet, a siklóernyőzés is annak számít, cserébe viszont elképesztő szabadság élménnyel gazdagodhatunk. Cikkünkben körbejártuk, hogyan vághatunk bele abszolút kezdőként és milyen lehetőségeink vannak a szárnyalásra, ha az első „karlengetéseken” már túl vagyunk.

Az eszképizmus mellett a lapban ugyanakkor olyan komolyabb témákkal is foglalkozunk, mint az állatvédelem és a Veszprémben megépülő új kompetencia központ, amiről állatvédőket és az ügyért felelős miniszteri biztost is kérdeztük.

Fotó: Orbán PéterFotó: Orbán Péter

Emellett interjú olvasható többek között Gáspár Sándor színművésszel és Tóth Vera énekesnővel, de utánajártunk a bakonyi szarvasgomba titkának és egy tájidegen állat, a balatoni krokodil „legendájának” is. Iránytű rovatunkban ezúttal a régió egyházi örökségét vesszük górcső alá, míg a fiatal tehetségeket bemutató Jövőbetekintő rovatunkban Fazekas Fanny-val beszélgettünk fenntartható divatról, környezettudatosságról és újragondolt gobleines farmerkabától születéséről is.

Az Ecoport magazin legújabb száma ezúttal is elérhető online, valamint nyomtatott változatban is.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs Ecoport Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs Goda Krisztina többek között a Kaméleon, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem rendezője; nemrég Gárdonyi Géza művéből, az Ida regényéből készített tévéfilmet, melynek egyik forgatási helyszíne Veszprém volt. A Balázs Béla-díjas rendezőnek sikeres filmjei nagy ismertséget hoztak számára, a bulvár világa viszont teljes mértékben elkerülte. Többek között arról kérdeztük, miként lehet ma érvényesülni a szakmában… 2023. február 5. 12:15 Ha nem lennének olvasóim, nem írnék – pedig nem is nekik írok Ha nem lennének olvasóim, nem írnék – pedig nem is nekik írok Ugron Zsolna – az erdélyi születésű József Attila-díjas magyar író, újságíró, műsorvezető – gyerekkorának nagy része a Ceaușescu-rendszerben telt, végül a családnak sikerült elhagynia az országot. Zsolna később visszatért Erdélybe, a helyre, ami regényeiben is központi téma, csak úgy, mint az erős női főhősök, akik már-már az írónő védjegyévé váltak. Írói létről, szerepekről, nőiségről kérdeztük Ugron Zsolnát. 2022. december 20. 4:00 Élet és halál, mindkettő egy nagy titok Élet és halál, mindkettő egy nagy titok Vajon mit érez egy fiatal nő akkor, amikor meghozza a döntést, hogy szerzetesnővérnek áll? Mit érez akkor, amikor Istennek feltett kérdéseire nem kap egyértelmű válaszokat? Barnai Brigitta, a Congregatio Jesu női szerzetesrend veszprémi közösségének tagja több próbatételt is kiállt az évek alatt 2022. november 27. 10:17 Otthon lenni a betondzsungelben és elmenekülni a nagyvilágba Otthon lenni a betondzsungelben és elmenekülni a nagyvilágba A Haszkovó-lakótelep betondzsungelében nőtt fel, de ő ezt inkább lehetőségnek, mintsem hátránynak élte meg. Hiszen egy kertvárosi övezet nem segített volna neki, hogy kibontakoztassa kreativitását, amelyből megszülethetett a Hősök zenekar számos rap dala, vagy éppen létrejöjjenek a mural festmények Veszprém társasházainak tűzfalain. Élete jelentős részét a színpadon tölti, mégis szenvedélyesen kutatja az elhagyatott épületeket, még akkor is, amikor az illegalitás határán kell egyensúlyoznia. Ozsváth Gergővel, művésznevén Menthával beszélgettünk. 2022. október 8. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.