Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hány kulcs jár egy lakathoz?

2021. március 15. 10:01
Minden lakatnak megvan a maga párja, akarom mondani kulcsa, ami éppen őhozzá illik. Viszont sok olyan helyzet van, hogy a vásárló nem csak egy kulcsot szeretne. Például a tároló lakatjának kulcsát odaadná a nejének is, vagy a bicaj lakatjához több kulcsnak kell passzolnia. Vagy éppen olyan cége, vállalkozása van, amely több raktárat is kezel.

Számtalan oka lehet annak, hogy az alapvető pótkulcson felül is szükségünk van további példányokra.

Nagy szerencse, hogy a legtöbb lakathoz eleve nem egyetlen egy kulcs jár. Igény szerint választhatsz olyan lakatokat, amelyekhez kettő vagy három, de akár olyanokat is, amelyekhez négy vagy öt kulcs is jár, már vásárláskor. Ha még ennél is több kulcsra van szükséged, akkor bizony már kulcsot kell másoltatni.

“Egy kulcsmásolást szeretnék!”

Legyen a legjobb minőség? A másolt kulcsok nem mindig ugyanolyan minőségűek, mint az eredetiek. A piacon elérhető legjobbak, a Silca gépek az elérhető maximumot nyújtják, ami a kulcsmásolás terén ma lehetséges. Már olyan számítógéppel irányított, kulcsot gyártó csúcsminőségű gépek léteznek, melyek a gyári jellemzőkkel teljesen megegyező kulcsokat képesek előállítani.

A magas minőség megőrzésének érdekében nem utángyártott, hanem gyári nyerskulcsból készülnek el az új kulcsok. A “másolt” kulcs tehát sokszor egyáltalán nem másolás, hanem újragyártás során születik. 

Akár zárakhoz, akár lakatokhoz szeretnénk a gyáriakon felül további kulcsokat gyártatni, az 1kulcs.hu-nál saját gépekkel, magas minőséget nyújtó eszközparkkal és a legmagasabb minőséget adó módszerekkel rendkívül rövid idő alatt tudják teljesíteni megrendelésünket.

Mennyi kulcsot szeretnénk?

Szerencsés már az új lakat vagy zár megvásárlása előtt átgondolnunk azt, hogy hány darab kulcsra lesz szükségünk a jövőben. Egyrészt választhatunk olyan opciót, ahol eleve vásárlásnál több kulcsot is kapunk egyszerre. Másrészt pedig, mielőtt új kulcsokat csináltatnánk, fontos átgondolnunk, hogy miért, mihez is kell az a kulcsmennyiség. Hiszen rengeteg választási lehetőség áll rendelkezésünkre, amelyek közül dönthetünk. 

Kérhetünk egyforma kulcsokat, amelyek több lakathoz vagy zárhoz passzolnak. Így a lakatokhoz járó kulcsokból mind készülhet egyforma. Ha egy lakathoz három kulcs jár, és veszünk három lakatot, s emellett elég, sőt, kedvező lehetőség, ha csak egy kulcs nyitja, akkor ezt rendelve, rögtön lesz kilenc kulcsunk, amelyek nyitják az összes lakatunkat. 

A kulcsokat tekintve számtalan különböző kombinációban gondolkodhatunk, akár főkulcsos vagy vezérkulcsos lakatrendszerekben is, amelyekben minden lakatnak van egy kulcsa, ugyanakkor van egy (fő)kulcs, amelyik mindegyik lakatot ki tudja nyitni. A vezérkulcsos megoldás csak annyiban különbözik, hogy van egy vagy több olyan kulcs is, amelyek néhány lakatot ki tudnak nyitni, de nem az összeset. 

Látható, hogy rengeteg lehetőség, megoldás választható. Ha pedig itt az ideje a kulcsmásolásnak, válassz profikat!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.