Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Neked is lehet önálló szigeted! - Ismerd meg a napelem szigetet!

2021. március 12. 10:10

Persze a legjobb egy valódi sziget lenne, igény szerint lakatlan vagy szórakozási lehetőségekkel teli, de mindenképp a tiéd, egy kis édeni paradicsom, mesés környezet és persze a tenger…

Na most pont nem egy ilyen szigetre csábítalak, de azért ez is egy izgalmas utazás lesz, és sok élmény helyett sok információval gazdagodhatsz a végén. Amit pedig megspóroltál a villanyszámlán, elköltheted egy trópusi útra! Na mit szólsz?!

A napelem mindenkinek - de kinek való a szigetes napelem rendszer?

A napelemes rendszerek számtalan előnyt kínálnak azok számára, akik elég bátrak és belevágnak ebbe a befektetési formába. Mert ez befektetés a javából! Egyrészt olyan pénzügyi befektetés, ami viszonylag rövid távon képes megtérülni, s a megtérülés után pedig további pénzt takarít meg számunkra. Ráadásul ez egy olyan anyagi befektetés, amivel növelhető a napelem rendszerrel felszerelt ingatlan értéke, és eladhatósági ideje is csökkenhet általa, hisz modern, “zöld” házként ajánlhatod majd.

Végül pedig befektetés az egész bolygó jövőjébe, hiszen általa te megújuló energiából fedezed az általad felhasznált energia egészét vagy nagy részét.

A napelemes sziget ezeken felüli előnyökkel is rendelkezik. Egyrészt teljes függetlenséget biztosít az elektromos hálózatoktól, másrészt pedig a világ legelrejtettebb zugaiba is eljuttathatod segítségével azt az energiát, amivel aztán elektromos eszközeid működni képesek. 

Legjobban akkor éri meg neked, ha valamilyen eldugott helyen szeretnél villamos energiához jutni. Tényleg nem lesz akadály, ha egészen a világ végére szöksz el és ott építesz fel magadnak egy tanyát. Ezzel a technikával nem lesznek ilyen korlátaid. Ha azonban városban tervezel napelemes rendszert, akkor érdemes a hálózathoz is csatlakoznod, hogy mindig egyenletes áramellátásod lehessen.

A sziget rendszerű napelemes rendszer működése

Ez a napelemes rendszer teljesen független minden elektromos szolgáltatótól és hálózattól. Azért nevezik szigetnek, mert nincs összeköttetés más rendszerekkel. Ez egyrészt egy hatalmas előny, hiszen teljes függetlenséget élvez. Másrészt azt is látni kell benne, hogy csak a saját megtermelt energiájával tud gazdálkodni, s ez lesz az a hátrány, amelyet ennek a rendszernek a választása esetén el kell fogadni és meg kell oldani.

Ez a napelemes rendszer az inverter segítségével akkumulátorokban tárolja el a megtermelt energiát, amely már felhasználható az elektromos készülékek számára. A sziget minden másban ugyanúgy működik, ahogy azt a napelemes rendszerek esetében megszokhattuk. Éppen ezért ezeket a szempontokat kell átgondolni, mielőtt ezt a megoldást választod. Pontosan ehhez kapcsolódik, hogy nagyon pontosan ki kell számolni a szükséges energiát, amelyre a felhasználó igényt tart, s a napelemes sziget méretét, valamint az akkumulátorok energiáját ehhez szükséges hozzáigazítani.


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.