Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Balsai: Az előre hozott választások állíthatják meg a kormány költekezését

2008. május 19. 13:08 // Forrás: MNO-MTI
Felesleges többet költenie a kormánynak magára, csak az előre hozott választásokra fordított plusz kommunikációs összegek elfogadhatók a Fidesz számára – mondta Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn.
Minden forint, amit a kormány magára költ, már fölösleges és káros kiadás. A Fidesz szerint kizárólag az a kiadás indokolt, amely a kormány lemondásával és az előre hozott választások kiírásával kapcsolatos – mondta Balsai István. A politikus kiemelte: senki nem hatalmazta fel a kormányt arra, hogy a tavaly elfogadott költségvetéstől eltérve erősítse a kisebbségi kormányzás kommunikációját.

A kormány újabb 1,6 milliárd forintot csoportosított át kommunikációra, de arról nem nyilatkozott, hogy pontosan mire költi ezt az összeget – tette hozzá. Csak az előre hozott választások állíthatják meg a kormány költekezését – hangsúlyozta. A hétfői Napi Gazdaság értesülései szerint a kormány múlt heti döntésével az eddig rendelkezésre álló egymilliárd forint mellé további 1,6 milliárdot biztosított kommunikációs kiadásokra.

A mostani pénzt a költségvetés általános tartalékából csoportosítják át kommunikációs feladatokra, így egyebek mellett nyomdai, terjesztési szolgáltatásokra, médiatervezési, reklámügynökségi feladatokra fordítják majd – írta a lap. A lappal a kormányszóvivői irodán azt közölték, a lakossági tájékoztatásra korábban elkülönített keretből biztosították a többi között az Új Magyarország kiadvány megjelenését, illetve a közlekedésbiztonsági és fogyasztóvédelmi tájékoztatást.
Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.