Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!

2021. március 2. 11:11
Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.

A képviselő szerint a költségvetésben alig van innováció, inkább a kapkodás és a tanácstalanság jeleit láthatjuk. Mint fogalmazott, a város folytatja az ingatlanok értékesítését, és 562 millió forintos hitelt vesz fel, amelyből a pályázatokhoz szükséges önerőt biztosítaná. Kovács Rajmund hangsúlyozta: a pandémia okozta gazdasági válság még előttünk áll, nem tudhatjuk, mennyire kell majd megszorítanunk a nadrágszíjat, ezért nem lenne szabad ilyen célra hitelt felvenni. A képviselő ugyanakkor megjegyezte: a költségvetésnek voltak támogatható elemei is, az intézmények felújítását például ilyennek tartja. 

A független képviselő több egyéb témában is kritikát fogalmazott meg. Nem tartja helyesnek például, hogy a Pro Urbe díjra nevezettek között politikusok is szerepelnek, úgy látja, a világjárvány közepette olyan veszprémi polgárokat kellene inkább elismerni, akik kemény munkával küzdenek a pandémia ellen. Kovács Rajmund a Hajmáskér mellett létesítendő katonai bázis miatt is bírálta a polgármestert: úgy látja, Porga Gyulának ki kellene állnia az emberek elé, és tájékoztatnia kellene őket arról, miféle létesítmény épül a szomszédságukban. 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.