2021. április 16.
//
Csongor névnap

Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!

Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.

A képviselő szerint a költségvetésben alig van innováció, inkább a kapkodás és a tanácstalanság jeleit láthatjuk. Mint fogalmazott, a város folytatja az ingatlanok értékesítését, és 562 millió forintos hitelt vesz fel, amelyből a pályázatokhoz szükséges önerőt biztosítaná. Kovács Rajmund hangsúlyozta: a pandémia okozta gazdasági válság még előttünk áll, nem tudhatjuk, mennyire kell majd megszorítanunk a nadrágszíjat, ezért nem lenne szabad ilyen célra hitelt felvenni. A képviselő ugyanakkor megjegyezte: a költségvetésnek voltak támogatható elemei is, az intézmények felújítását például ilyennek tartja. 

A független képviselő több egyéb témában is kritikát fogalmazott meg. Nem tartja helyesnek például, hogy a Pro Urbe díjra nevezettek között politikusok is szerepelnek, úgy látja, a világjárvány közepette olyan veszprémi polgárokat kellene inkább elismerni, akik kemény munkával küzdenek a pandémia ellen. Kovács Rajmund a Hajmáskér mellett létesítendő katonai bázis miatt is bírálta a polgármestert: úgy látja, Porga Gyulának ki kellene állnia az emberek elé, és tájékoztatnia kellene őket arról, miféle létesítmény épül a szomszédságukban. 

vehir.hu

További cikkek

Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Az épület napelemrendszer kiépítését is magába foglaló energetikai fejlesztésen esik át június végéig, melynek részleteiről Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési számolt be pénteken.
Bringapályák épülnek megyénkben
Bringapályák épülnek megyénkben
A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük megyénkből Nemesvámoson, Pápán, Veszprémben és Zircen.
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-én az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára újraindul a jelenléti oktatás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.