Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gulyás István kihirdette a Szlovákia elleni keretét

2021. március 1. 13:40 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott jövő pénteken Pozsonyban, vasárnap pedig Győrben találkozik Szlovákia csapatával az Eurokupa keretein belül.

Gulyás István szövetségi kapitány hétfőn kihirdetett keretében 19 játékos kapott helyet. A januári, egyiptomi világbajnokságon ötödik helyezett csapat tagjai közül ezúttal sérülés miatt Balogh Zsolt és Bánhidi Bence sem kapott meghívót, Ligetvári Patrik viszont ismét pályára léphet a válogatottban.    

Az Eurokupában a jövő januári magyar, szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában nem szereplő csapatok, azaz a rendező országok válogatottjai, valamint a legutóbbi kontinensviadal két döntőse, Spanyolország és Horvátország vesznek részt.    

A magyarok novemberben 32-29-re legyőzték az Európa-bajnok spanyolokat, majd 31-27-re kikaptak a horvátoktól. Jövő héten a pénteki mérkőzés 19 órakor kezdődik Pozsonyban, a vasárnapi találkozót pedig 15 órától rendezik Győrben.

Fotó: MKSZ (archív)Fotó: MKSZ (archív)

 A magyar válogatott kerete:

kapusok: Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
jobbszélsők: Hornyák Péter (Tatabánya), Rodriguez Álvarez Pedro (Balatonfüred)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum, norvég)
irányítók: Győri Mátyás (Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgó), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros)
beállók: Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüred)
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Tatabánya)

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. ma 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. ma 18:21 Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.