Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Teljesítette az olimpiai szintet a veszprémi sífutó

2021. február 25. 11:36 // Forrás: MTI/vehir.hu
Bár a 10 kilométeres selejtezőből nem jutott tovább, az olimpiai induláshoz szükséges szintet teljesítette a Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám a németországi Oberstdorfban rendezett északisí-világbajnokságon.

A németországi Oberstdorfban szerdán kezdődött az északisí-világbajnokság. A férfiakra 10 kilométer várt, az első tíz helyezett szerzett indulási jogot a jövő keddi 10, illetve a jövő szerdai 15 kilométeres, szabadstílusú főversenyre.

Kónya Ádám (archív fotó)Kónya Ádám (archív fotó)

6,8 kilométernél még Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet) és Lágler Kristóf is a legjobb tíz között szerepelt, azonban 7,9-nél már csak utóbbi, a célban pedig azonos idővel, holtversenyben a 12. helyen zártak.

Bár a 26:27.4 perces időeredményük 3.6 másodperccel maradt el a tizedik helyezettől, de az olimpiai induláshoz szükséges szintet mindketten teljesítették, ami azt jelenti, hogy Pekingben nemzet jogán legalább egy magyar férfi sífutó indulhat majd jövőre.

Kónya Bálint szövetségi kapitány az MTI-nek úgy értékelt, hogy öccsétől, az előző téli olimpián már résztvevő Kónya Ádámtól továbbjutást várt, de a 800 méter hosszú emelkedőn teljesen elkészült az erejével, emiatt esett vissza. A kapitány szerint ugyanakkor Lágler szereplése megfelelt a realitásnak.

vehir.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. ma 15:35 Veszprém–Szeged: ma este a presztízs a tét Telekom Veszprém Veszprém–Szeged: ma este a presztízs a tét Miután a szegediek korábban az "Építők" mellett a Gyöngyöstől is vereséget szenvedtek, a gigászok ma esti (20.00) rangadójának presztízstétje van, a Veszprém alapszakasz-győzelmét valós veszély nem fenyegeti.  ma 9:21 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.