Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Már százezrek mondták el véleményüket az állatvédelem kapcsán

2021. február 24. 4:00
Félidőnél már több mint kétszázezren töltötték ki a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáról szóló online kérdőívet. A kezdeményezés mellett azóta több közéleti és ismert médiaszereplő is felszólalt már.

Magyarországon megközelítőleg 2,5 millió kutyát tartanak, valamint 3 millió macska él. Ha pusztán ezeknek az állatoknak a gazdáit vesszük számításba és feltételezzük, hogy elsősorban ők töltötték ki a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítása kapcsán meghirdetett kérdőívet, úgy is figyelemreméltó az az eredmény, amit az eddigi válaszadók számában látunk, a valóságban viszont sokkal szélesebb társadalmi réteget fednek le a kitöltők.

A párbeszédet még február elején hirdette meg Ovádi Péter, a témáért felelős miniszteri biztos, aki akkor úgy fogalmazott, reméli, hogy több százezren elmondják majd a véleményüket és ezután a kormány asztalára egy olyan anyagot tud majd lerakni, ami mögött valós és szemmel látható társadalmi támogatottság áll.

Ovádi Péter a párbeszéd meghirdetésén február 7-én, mögötte balra Nagy István, agrárminiszterOvádi Péter a párbeszéd meghirdetésén február 7-én, mögötte balra Nagy István, agrárminiszter

Ez az elvárás teljesülni látszik a mostani számok alapján, amit a miniszteri biztos árult el portálunknak, főleg úgy, hogy a kérdőív még további másfél hétig kitölthető lesz, hiszen csak március 7-én zárják le a 13 kérdésből álló online párbeszédet.

Ha az eddigi médiamegjelenéseket nézzük az állatvédelmi téma, és főleg a mostani párbeszéd kapcsán, láthatjuk, hogy egy széleskörű összefogás kezd kirajzolódni.

A magyar sztárvilágból Kapócs Zsóka, Tornóczky Anita, L.L. Junior, Csonka András, Dukai Regina, Takáts Tamás, Keresztes Ildikó és Széki Attila (Curtis) is nyíltan a párbeszédben való részvételre buzdított, ezen kívül több országos politikus, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is közzétett olyan posztokat a közösségi médiában, amelyekben az állatvédelmi kérdőív kérdéseire válaszolnak éppen.

Rajtuk kívül természetesen számos szakmai szervezet, állatmenhelyek és aktivista csoportok is beszálltak a kérdőív kitöltésére buzdító kampányba.

A kérdőívet március 7-ig bárki kitöltheti az allatvedelem.kormany.hu oldalon keresztül.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   tegnap 12:09 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16 Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre még jauárban, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet.  2024. április 12. 12:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.