2021. április 12.
//
Gyula névnap

Már százezrek mondták el véleményüket az állatvédelem kapcsán

Félidőnél már több mint kétszázezren töltötték ki a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáról szóló online kérdőívet. A kezdeményezés mellett azóta több közéleti és ismert médiaszereplő is felszólalt már.

Magyarországon megközelítőleg 2,5 millió kutyát tartanak, valamint 3 millió macska él. Ha pusztán ezeknek az állatoknak a gazdáit vesszük számításba és feltételezzük, hogy elsősorban ők töltötték ki a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítása kapcsán meghirdetett kérdőívet, úgy is figyelemreméltó az az eredmény, amit az eddigi válaszadók számában látunk, a valóságban viszont sokkal szélesebb társadalmi réteget fednek le a kitöltők.

A párbeszédet még február elején hirdette meg Ovádi Péter, a témáért felelős miniszteri biztos, aki akkor úgy fogalmazott, reméli, hogy több százezren elmondják majd a véleményüket és ezután a kormány asztalára egy olyan anyagot tud majd lerakni, ami mögött valós és szemmel látható társadalmi támogatottság áll.

Ovádi Péter a párbeszéd meghirdetésén február 7-én, mögötte balra Nagy István, agrárminiszterOvádi Péter a párbeszéd meghirdetésén február 7-én, mögötte balra Nagy István, agrárminiszter

Ez az elvárás teljesülni látszik a mostani számok alapján, amit a miniszteri biztos árult el portálunknak, főleg úgy, hogy a kérdőív még további másfél hétig kitölthető lesz, hiszen csak március 7-én zárják le a 13 kérdésből álló online párbeszédet.

Ha az eddigi médiamegjelenéseket nézzük az állatvédelmi téma, és főleg a mostani párbeszéd kapcsán, láthatjuk, hogy egy széleskörű összefogás kezd kirajzolódni.

A magyar sztárvilágból Kapócs Zsóka, Tornóczky Anita, L.L. Junior, Csonka András, Dukai Regina, Takáts Tamás, Keresztes Ildikó és Széki Attila (Curtis) is nyíltan a párbeszédben való részvételre buzdított, ezen kívül több országos politikus, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is közzétett olyan posztokat a közösségi médiában, amelyekben az állatvédelmi kérdőív kérdéseire válaszolnak éppen.

Rajtuk kívül természetesen számos szakmai szervezet, állatmenhelyek és aktivista csoportok is beszálltak a kérdőív kitöltésére buzdító kampányba.

A kérdőívet március 7-ig bárki kitöltheti az allatvedelem.kormany.hu oldalon keresztül.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Több, mint 260 ezer vélemény az állatvédelmi kérdésekben
Több, mint 260 ezer vélemény az állatvédelmi kérdésekben
Lezárult az egy hónapig tartó online kérdőív, amit Ovádi Péter, miniszteri biztos indított 13 állatvédelmi kérdésben. A kitöltők között több kérdésben is konszenzus volt, viszont néhány esetben jobban kitűntek a véleménykülönbségek. A felmérés eredményei hamarosan beépülnek az új Nemzeti Állatvédelmi Programba is.
Sikeres volt az online állatvédelmi párbeszéd
Sikeres volt az online állatvédelmi párbeszéd
Sikeres volt az online állatvédelmi párbeszéd, több mint 250 ezren mondták el véleményüket 13 fontos kérdésben az állatvédelem és a felelős állattartás témakörében - mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szerdán a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.
Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi
Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi
A Veszprém Megyei Főügyészség keresete alapján indított perben a Veszprémi Törvényszék hat évre eltiltotta az ebtartástól azt a férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban a sörétes vadászpuskájával kétszer, közvetlen közelről lőtte meg kaukázusi juhászkutyáját.
A magyar celebek közül elsőként Kapócs Zsóka állt az állatvédelmi program megújítása mellé
A magyar celebek közül elsőként Kapócs Zsóka állt az állatvédelmi program megújítása mellé
A magyar sztárvilágból elsőként Kapócs Zsóka állt a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítása kapcsán meghirdetett párbeszéd mellé. A színésznő Ovádi Péter miniszteri biztossal közösen nyilatkoztak a TV2 reggeli műsorában, ahol elhangzott, hogy hányan töltötték ki eddig a kérdőívet, valamint az is, hogy miért nő az állatkínzások statisztikája.