Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Törölték a magyarországi férfi junior kézilabda-világbajnokságot

2021. február 22. 17:32 // Forrás: MTI
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt hétfőn törölte a június 22. és július 4. közötti időpontra tervezett magyarországi férfi junior világbajnokságot.

A 32 csapatosra tervezett eseményt Budapesten és környékén rendezték volna meg.    

Az IHF tanácsának döntése értelmében számos utánpótlás-világversenyt töröltek, így - a magyar szövetség (MKSZ) sajtóközleménye szerint - a tavalyról elhalasztott női junior és ifjúsági világbajnokságot, a férfi ifjúsági világbajnokságot, valamint az U17-es strandkézilabda-világbajnokságot sem rendezik meg, de a felnőtt strandkézilabda-világbajnokság is elmarad.

Nagyon sajnáljuk, de megértjük az IHF döntését, hiszen még az is kérdéses volt, hogy nézők előtt vagy buborékban kellene megrendezni az immár 32 csapatos világbajnokságot

- mondta Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára.

Hozzátette, az elmúlt években Magyarország rendre jó házigazdának bizonyult, számos elismerést kapott a nemzetközi és az európai szövetségtől, ezt a tornát is nagy reményekkel várták, de el kell fogadniuk a döntést.

A tervek szerint jövő januárban Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Kassán és Pozsonyban rendezik a felnőtt férfi Európa-bajnokságot.

vehir.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. 2024. április 22. 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.