Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Európa-liga: hét meccs után sincs pontja a Tatabányának

2021. február 16. 23:05 // Forrás: MTI
A Grundfos Tatabánya 37-30-ra kikapott kedden a német Rhein-Neckar Löwen otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének nyolcadik fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, D csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Grundfos Tatabánya KC 37-30 (20-13)  

A vendégek közül a lengyel kapus Piotr Wyszomirski csuklósérülés, a válogatott jobbátlövő Balogh Zsolt pedig lágyékhúzódás miatt hiányzott. A hazaiaknál Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Romain Lagarde és Ilija Abutovic nem játszott.    

Három és fél perc után már 3-0-ra vezetett a német csapat, ezért Vladan Matics tatabányai vezetőedző időt kért. Ezt követően Bartucz László védéseire alapozva egyenlítettek a vendégek, ám ismét egyre többet hibáztak támadásban, így nem sokáig tudták tartani a lépést a gyors ellenakciókat vezető Rhein-Neckar Löwennel. A magyar együttes csaknem tíz percig nem talált be, ezalatt 11-5-ös hátrányba került. Öt perccel az első félidő vége előtt már 15-7-re vezettek a házigazdák, és bár a folytatásban felváltva estek a gólok, a szünetig eldőlt a mérkőzés.

A második felvonás elején már tíz találat volt a különbség, Matics ismét időt kért. A Löwen a megnyugtató vezetés tudatában egyre többet cserélt, ám játékát egyre több hiba tarkította, ezt kihasználva a Tatabánya némileg felzárkózott (29-23). A hajrában a németek stabilizálták a különbséget, és a várt magabiztossággal győztek.    

A mezőny legeredményesebb játékosa Ancsin Gábor volt hét góllal, Hornyák Bence hatszor talált be, Bartucz László 12 lövést védett.    

A hét mérkőzés után is pont nélkül álló Tatabánya csütörtökön Császár Gábor és Bartók Donát csapata, a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában lép pályára, ahol az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolja.

vehir.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.