Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kád kiválasztásának szempontjai

2021. február 11. 10:07

Azoknál, akiknél nincs elegendő hely egy zuhanykabin és egy kád számára is, biztosan a kád nyeri a versenyt. Ezek kiválóan alkalmasak egy hosszabb és pihentető forró fürdőhöz, de nyugodtan tudunk benne zuhanyozni is. Azonban mielőtt döntésre jutnánk, érdemes pár szempontot figyelembe venni a kád vásárlása előtt. Nem mindegy ugyanis azok anyaga, formája és mérete sem. Ebből a cikkből kiderül, hogy mit nézz meg, mielőtt választasz!

A megfelelő kád kiválasztása

Számos gyártó kínál szebbnél szebb kádakat, de kevés olyan van, amelyeknek hozzáadott értékük is van. Választhatunk sarokkádat, szimmetrikus vagy asszimetrikus fajtát, de akár térben álló változatot is. A piacon széles a kínálat az anyagok területén is. A kádak készülhetnek zománcozott acélból, öntött műmárványból, akrilból, fából, kőből vagy akár üvegből is.

A legelterjedtebb azonban az akril és az acél változat, hiszen ezek időtállóak, divatosak és stílusosak is. Könnyű őket tisztítani, akár erősebb vegyszerrel is, ráadásul nem kopnak olyan gyorsan. Miután felfedezték ezeknek az anyagoknak előnyeit, egyre szélesebb körben ismerték meg az ezekből készült termékeket. 

Sarokkád választása

A versenyt sokaknál a sarokkádak nyerik meg. Ha a házban gyermekek is laknak, ez a legideálisabb a fürdések során, emellett pedig csodálatos látványt nyújtanak egy nagy méretű helyiségben. A sarokkádak lehetnek akár asszimetrikusak is, a döntésnél azonban érdemes figyelembe venni, hogy hány alkalommal használnánk a terméket közös fürdésre. Ha sokszor, akkor érdemes inkább két háttámlás változat mellett dönteni, amelyben akár két felnőtt is kényelmesen elfér majd. 

Szimmetrikus és asszimetrikus kád választása

Ha nem szeretnénk sarokkádat, akkor sincs gond, hiszen számos másik változat közül válogathatunk. Az első és legfontosabb, hogy tudjuk a méretet és azt, hogy hosszú távon hányan és hányszor használják majd a gyártmányt napi szinten. Érdemes tehát minőségi és időtálló darabot választani, hiszen ezek akár évtizedekig is velünk lehetnek. Vehetünk szögletes fajtát, letisztult darabot, gömbölyded kádat vagy akár szögletes verziót is, a vásárlás csak tőlünk függ. 

Térben álló kád választása

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a térben álló kádak és csaptelepek is. A Mozaikkerámia webshopjában is megvásárolható változatok ékes darabjai lehetnek bármilyen nagy méretű fürdő- vagy lakószobának. A szabadon álló kádak esetében a lefolyó középen található, így akár két személy is használhatja egyszerre. A lényeg, hogy hosszú távra tervezzünk, és vegyük figyelembe a saját igényeinket és ízlésünket. Jó, ha a kád illeszkedik az enteriőrbe, mindemellett pedig kihasználunk minden rendelkezésre álló helyet.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.