Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

A magyar celebek közül elsőként Kapócs Zsóka állt az állatvédelmi program megújítása mellé

2021. február 11. 12:20
A magyar sztárvilágból elsőként Kapócs Zsóka állt a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítása kapcsán meghirdetett párbeszéd mellé. A színésznő Ovádi Péter miniszteri biztossal közösen nyilatkoztak a TV2 reggeli műsorában, ahol elhangzott, hogy hányan töltötték ki eddig a kérdőívet, valamint az is, hogy miért nő az állatkínzások statisztikája.

Vasárnap indult az a társadalmi párbeszéd, amely a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítása kapcsán kérdezi az embereket 13 kérdésen keresztül. Ovádi Péter, a program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos riporteri kérdésre elmondta, hogy pár nap alatt már 50 ezren töltötték ki az online kérdőívet, ami egészen március 7-ig lesz elérhető az allatvedelem.kormany.hu oldalon.

Kapócs Zsóka színésznőről köztudott, hogy szívén viseli az állatok sorsát és időről időre megnyilvánul állatvédelmi kérdésekben is. Nem meglepő tehát, hogy a közszereplők közül elsőként ő állt a kezdeményezés mellé.

forrás: Kapócs Zsóka Facebook-oldalaforrás: Kapócs Zsóka Facebook-oldala

A színésznő saját tapasztalatai alapján úgy fogalmazott, az emberek már türelmetlenek voltak ebben a kérdésben, saját magával egyetemben sokan szigorú büntetéseket követeltek az állatkínzóknak, ami akár letöltendő börtönbüntetés is lehessen.

Ez a szigorítás egyébként már törvénybe van foglalva, ráadásul tavaly egy a kutyáját megkínzó nőt már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

Kapócs Zsóka a tévéműsorban üdvözölte a mostani kezdeményezést és arra biztatott mindenkit, hogy töltsék ki a kérdőívet, ami így egyértelmű üzenet lesz a döntéshozók felé, hogy milyen irányba mozduljon el a magyar állatvédelem helyzete.

Ovádi Péter és Kapócs Zsóka a TV2 Mokka című műsorában kedd reggelOvádi Péter és Kapócs Zsóka a TV2 Mokka című műsorában kedd reggel

A riporter egy figyelemreméltó felmérést is hozott a műsorban, eszerint a statisztikák alapján nőtt az állatkínzások és az állatok sérelmére elkövetett bűntettek száma az országban. Ovádi Péter ezt annak is tulajdonította, hogy most már több ilyen eset derül ki és nem marad következmény nélkül, ha valaki így bánik egy állattal. A civileknek hatalmas szerepe van ebben, akik felhívják a figyelmet az ilyen tettekre, valamint a hatóságok is jobban figyelnek az állatkínzásokra, mondta a miniszteri biztos.

A kérdőívre visszatérve a színésznő és a politikus is hangsúlyozta, ha sokan kitöltik, az egyértelműen egy széleskörű társadalmi támogatottságot fog jelezni, így pedig még könnyebb lesz a későbbiekben további pozitív eredményeket elérni az állatvédelem területén.

A teljes műsort itt lehet visszanézni.

Nyitókép: Kapócs Zsóka Facebook-oldala

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.