2021. április 12.
//
Gyula névnap

A magyar celebek közül elsőként Kapócs Zsóka állt az állatvédelmi program megújítása mellé

A magyar sztárvilágból elsőként Kapócs Zsóka állt a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítása kapcsán meghirdetett párbeszéd mellé. A színésznő Ovádi Péter miniszteri biztossal közösen nyilatkoztak a TV2 reggeli műsorában, ahol elhangzott, hogy hányan töltötték ki eddig a kérdőívet, valamint az is, hogy miért nő az állatkínzások statisztikája.

Vasárnap indult az a társadalmi párbeszéd, amely a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítása kapcsán kérdezi az embereket 13 kérdésen keresztül. Ovádi Péter, a program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos riporteri kérdésre elmondta, hogy pár nap alatt már 50 ezren töltötték ki az online kérdőívet, ami egészen március 7-ig lesz elérhető az allatvedelem.kormany.hu oldalon.

Kapócs Zsóka színésznőről köztudott, hogy szívén viseli az állatok sorsát és időről időre megnyilvánul állatvédelmi kérdésekben is. Nem meglepő tehát, hogy a közszereplők közül elsőként ő állt a kezdeményezés mellé.

forrás: Kapócs Zsóka Facebook-oldalaforrás: Kapócs Zsóka Facebook-oldala

A színésznő saját tapasztalatai alapján úgy fogalmazott, az emberek már türelmetlenek voltak ebben a kérdésben, saját magával egyetemben sokan szigorú büntetéseket követeltek az állatkínzóknak, ami akár letöltendő börtönbüntetés is lehessen.

Ez a szigorítás egyébként már törvénybe van foglalva, ráadásul tavaly egy a kutyáját megkínzó nőt már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

Kapócs Zsóka a tévéműsorban üdvözölte a mostani kezdeményezést és arra biztatott mindenkit, hogy töltsék ki a kérdőívet, ami így egyértelmű üzenet lesz a döntéshozók felé, hogy milyen irányba mozduljon el a magyar állatvédelem helyzete.

Ovádi Péter és Kapócs Zsóka a TV2 Mokka című műsorában kedd reggelOvádi Péter és Kapócs Zsóka a TV2 Mokka című műsorában kedd reggel

A riporter egy figyelemreméltó felmérést is hozott a műsorban, eszerint a statisztikák alapján nőtt az állatkínzások és az állatok sérelmére elkövetett bűntettek száma az országban. Ovádi Péter ezt annak is tulajdonította, hogy most már több ilyen eset derül ki és nem marad következmény nélkül, ha valaki így bánik egy állattal. A civileknek hatalmas szerepe van ebben, akik felhívják a figyelmet az ilyen tettekre, valamint a hatóságok is jobban figyelnek az állatkínzásokra, mondta a miniszteri biztos.

A kérdőívre visszatérve a színésznő és a politikus is hangsúlyozta, ha sokan kitöltik, az egyértelműen egy széleskörű társadalmi támogatottságot fog jelezni, így pedig még könnyebb lesz a későbbiekben további pozitív eredményeket elérni az állatvédelem területén.

A teljes műsort itt lehet visszanézni.

Nyitókép: Kapócs Zsóka Facebook-oldala

vehir.hu

További cikkek

Több, mint 260 ezer vélemény az állatvédelmi kérdésekben
Több, mint 260 ezer vélemény az állatvédelmi kérdésekben
Lezárult az egy hónapig tartó online kérdőív, amit Ovádi Péter, miniszteri biztos indított 13 állatvédelmi kérdésben. A kitöltők között több kérdésben is konszenzus volt, viszont néhány esetben jobban kitűntek a véleménykülönbségek. A felmérés eredményei hamarosan beépülnek az új Nemzeti Állatvédelmi Programba is.
Sikeres volt az online állatvédelmi párbeszéd
Sikeres volt az online állatvédelmi párbeszéd
Sikeres volt az online állatvédelmi párbeszéd, több mint 250 ezren mondták el véleményüket 13 fontos kérdésben az állatvédelem és a felelős állattartás témakörében - mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szerdán a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.
Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi
Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi
A Veszprém Megyei Főügyészség keresete alapján indított perben a Veszprémi Törvényszék hat évre eltiltotta az ebtartástól azt a férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban a sörétes vadászpuskájával kétszer, közvetlen közelről lőtte meg kaukázusi juhászkutyáját.
Már százezrek mondták el véleményüket az állatvédelem kapcsán
Már százezrek mondták el véleményüket az állatvédelem kapcsán
Félidőnél már több mint kétszázezren töltötték ki a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáról szóló online kérdőívet. A kezdeményezés mellett azóta több közéleti és ismert médiaszereplő is felszólalt már.