Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

A Balluff veszprémi beruházása is segíti a magyar gazdaság dimenzióváltását

2021. február 10. 12:54 // Forrás: mti
A Balluff Elektronika Kft. 2,1 milliárd forint értékű veszprémi kutatás-fejlesztési beruházása is segíti a magyar gazdaság dimenzióváltását - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Ötvös Tamás a Balluff Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója társaságában.

Szijjártó Péter hozzátette, a fejlesztéssel a vállalatnál dolgozó 900 ember munkahelye biztossá válik, és ezen felül még 30 magasan képzett mérnököt is felvesznek. Minderre tekintettel a kormány 518 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a német vállalat beruházásához.

A Balluff fejlesztésének célja, hogy még modernebbé tudja tenni az ipari automatizálás számára készülő szenzorokat, érzékelőket, amelyeket az autógyártás, a gyógyszergyártás és az élelmiszeripar gyártósorain és gyártóeszközein alkalmaznak. Mindez azért fontos, mert a magyar gazdaság teljesítményét ezek az ágazatok határozzák meg a leginkább - tette hozzá a tárcavezető.

Szijjártó PéterSzijjártó Péter

Példaként említette, hogy a Balluff által gyártott szenzorok az Audi, a General Motors, a Mercedes gyáraiban, így a magyarországi autógyárak gyártósorain is megtalálhatók, mindez pedig azt jelenti, hogy a Balluff fejlesztései maguk után vonják a magyar autóipar teljesítményének növekedését.

Szijjártó Péter elmondta, a kormány a világjárvány alatt nem feladta, hanem felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását, hogy az ország a termelésorientált gazdaságból minél gyorsabba tudjon átlépni egy kutatás-fejlesztés által orientált gazdaságba. Az ipari technológiák megújítását célzó kutatás-fejlesztési beruházásával a Balluff fejlesztése is ebbe a folyamatba illeszkedik.

A miniszter szerint a Balluff és Veszprém neve összeforrt, ugyanis a Balluff 1989-ben az egyik első német beruházóként érkezett Magyarországra.

Ovádi PéterOvádi Péter

Ugyanakkor jelezte, a Balluff termékei 68 országban vannak jelen, ezért a mostani beruházásért is komoly verseny volt, azonban a magyar szakemberekbe vetett hit és a vállalat magyarországi vezetőinek eredményessége meggyőzte a német vállalati vezetőket arról, hogy ennek a kutatás-fejlesztési központnak Magyarországon van a helye.

Ötvös Tamás, a Balluff Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Balluff cégcsoport németországi közepes vállalkozás, amelynek második legnagyobb egysége Veszprémben található. A cég egyebek mellett ipari elektronika gyártásával foglalkozik.

A sajtótájékoztatón Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, nagyon örül annak, hogy a választókerületében, így Veszprémben és Csetényben is megtalálta a cég a stabilitást és a tökéletes helyszínt ahhoz, hogy aztán tovább fejlődhessen.

Amellett, hogy csúcsminőséget gyártanak a piacra - ezzel is öregbítve a település jó hírét - kiemelt munkáltatói a térségnek. Több mint 800 fő foglalkoztatása garancia több mint 800 család megélhetésére - fogalmazott a képviselő, aki a Balluff-ot több mint egy munkahelynek nevezte, a Balluff egy család, amely elkötelezett, nem csak megrendelői iránt, hanem saját munkatársai iránt is.

Ovádi Péter elmondta, Veszprém térségébe csak az idei évben már 6 milliárd forint támogatás érkezett a magyar kormánytól.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. ma 13:49 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. 2024. április 25. 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.