Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szőnyeg elhelyezési tippek

2021. február 1. 10:30

A szőnyegek szinte öltöztetik a lakásunkat. Mindenki eldöntheti, hogy a személyes preferenciáinak, vagy a lakás stílusának megfelelően választ szőnyeget. Ma már nagyon sokféle szőnyeg közül válogathatunk, hiszen a kínálatban többek között megtalálhatók a modern, a shaggy, a hosszú szálú, a klasszikus, a futószőnyegek, de vannak nagyméretű szőnyegek, rongyszőnyegek, kör szőnyegek, fürdőszobai szőnyegek és konyhai szőnyegek. A lakás minden pontjára helyezhetünk egy szépséges szőnyeget, amelyek nem csupán funkciót töltenek be, azaz nem csak a kényelmünket szolgálják, hanem nagyszerű lakberendezési és dekorációs elemek is. A cikkben tippeket adunk, hogy a lakás egyes pontjain hogyan helyezzük el a szőnyegeket, avagy hol van a legjobb helye a szőnyegünknek.

A nappali

A nappaliba helyezett szőnyeg az egész helyiség megjelenését képes pillanatok alatt átalakítani, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen méretű szőnyeget és pontosan hová is helyezünk. A nagyobb nappaliban a kisebb szőnyeg optikailag csökkenti a helyiség méretét, míg egy kisebb nappaliban trükközhetünk, hogy nagyobbnak látassuk a teret, mégpedig egy faltól – falig és egy világosabb színű szőnyeggel. A kisebb nappaliba tehát választhatunk egy nagyobb szőnyeget, ebben az esetben értelemszerűen, minden egyes bútor kényelmesen elfér a szőnyegünkön. Egy közepes nappaliban elegendő egy kisebb méretű szőnyeget választani, ilyenkor elég, ha a bútorok első lábai vannak a szőnyegen, míg egy nagyobb nappaliban választhatunk egy kisebb méretű szőnyeget, amelyen csak a dohányzóasztal kap helyet.

A konyha

A konyha kialakításában is nagyon fontos szerepet kapnak a szőnyegek. A konyhában a leggyakrabban használt szőnyegtípus a futószőnyeg, amelynek egyrészt funkciója is van, hiszen általában a mosogató előtti részen kap helyet. De a futószőnyeg, az úgynevezett üres tereket is hivatott dekorálni.

Az étkező

Az étkezőben mindenképp az étkezőasztal alá helyezzük el a szőnyeget. Fontos, hogy kicsit nagyobb méretű szőnyeget vásároljunk, mint amilyen méretű az étkezőasztal. A nagyobb szőnyeg kényelmes, hiszen nem akad bele a székek lába és könnyűszerrel tudunk az asztalhoz leülni és onnan felállni.

A fürdőszoba

A fürdőszobai szőnyeg általában kisebb és a legfontosabb, hogy könnyen mosható, tisztítható legyen, hiszen a szőnyeg gyakran a zuhanyfülke elé, vagy a kád előtt kerül kihelyezésre és funkciót tölt be, azaz melegíti a talpunkat, amikor kiszállunk a fürdőkádból. A biztonság megteremtése érdekében csúszásgátlót is használhatunk a szőnyeg alá.

A hálószoba

A nappalin kívül, a legtöbb lehetőséget a hálószoba adja számunkra, hiszen a lakásnak ezen helyiségében sokféle variációt biztosítanak a szőnyegek. A hálószobában gyakran kerül az ágy alá a szőnyeg. Ebben a helyiségben vagy faltól – falig szőnyeget válasszunk, vagy olyan méretűt, mint amilyen az ágy mérete is. Ezzel a megoldással nagyobbnak és tágasabbnak is tűnik a szoba. Ez azért lényeges, mert akkor az ágy mellé és az ágy elé is helyezhetünk szőnyeget, amivel tovább fokozhatjuk a hálószobánk hangulatát és természetesen a kényelmét is. Amennyiben nem szeretnék az ágy alá szőnyeget helyezni, akkor futószőnyegekkel, vagy rongyszőnyegekkel tehetjük komfortosabbá a hálószobánkat. A szőnyeg outlet széles választékát kínálja mindenféle stílusú szőnyegnek, amelyekhez rendkívül kedvező áron juthatunk hozzá, hiszen akár 50-60 százalékot is spórolhatunk, ha itt vásárolunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.