Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Embercsempészt és illegális bevándorlókat fogtak a nyolcason

2021. január 27. 11:45 // Forrás: police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján szerda reggel a 8-as számú főúton, Ajka-Bakonygyepes közelében állítottak meg egy osztrák rendszámú személygépkocsit, amit egy szír férfi vezetett.

fotó: police.hufotó: police.hu

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül hat illegális bevándorló utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A sofőrt, valamint az utasokat előállították. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A szír gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.