Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Nagy: mentálisan és fizikálisan is készen állunk a franciák elleni meccsre

2021. január 26. 14:01 // Forrás: MTI
Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke szerint a válogatott mentálisan és fizikálisan is készen áll a hatszoros vb-győztes franciák elleni szerdai negyeddöntőre az egyiptomi világbajnokságon.

A szakember kedden azt mondta az M4 Sport Sporthíradó című műsorában, hogy a spanyolokkal szemben 36-28-ra elveszített hétfői középdöntős mérkőzésen "a küzdést és az előre játék örömét" hiányolták a játékosokból a szakmai stábbal.

Kapcsolódó cikk
Vereség a spanyoloktól, a franciák következnek a negyeddöntőben
A magyar férfi kézilabda-válogatott a hatszoros aranyérmes Franciaországgal találkozik az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, mivel 36-28-ra kikapott az Európa-bajnok Spanyolországtól a középdöntő harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn, és így csoportja második helyén végzett.

Ezeknek a magyar válogatott játékában mindig, minden körülmények között jelen kell lenniük, de a játékosok megértették azt, amit Gulyás István szövetségi kapitány és Chema Rodríguez másodedző mondott nekik az öltözőben a lefújás után"

- nyilatkozta Nagy László. Hozzátette: voltak jó periódusai a mérkőzésnek, a 36 kapott gól azonban nagyon sok, és különösen bosszantó volt, hogy a spanyolok a magyarok hibáit kihasználva tudtak ennyi gólt szerezni.    

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

"Ezzel együtt ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, és mentálisan, illetve fizikálisan is készen állunk a franciák elleni mérkőzésre"

- jelentette ki a csapatvezető.    

Nagy László elmondta, a negyeddöntős mérkőzésen lesznek taktikai újítások, de a csapatnak elsősorban saját magára kell koncentrálnia, valamint arra, hogy támadásban fegyelmezetten kézilabdázzon. "Az eladott labdákat ez a gyors francia együttes könnyedén megbünteti, ezért erre nagyon figyelnünk kell" - emelte ki. Hozzátette, a keret tagjai egészségesek, mindannyian önbizalommal és bizonyítási vággyal telve várják a meccset.    

A magyar válogatott szerdán 20.30 órától találkozik a franciákkal Alexandriában.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.