Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Vujovic: Bánhidi a világ legjobb beállója

2021. január 24. 19:37 // Forrás: MTI
A világ legjobb beállójának tartja Bánhidi Bencét a montenegróiak olimpiai és világbajnok kézilabdázója, Veselin Vujovic.

"Véleményem szerint Bánhidi a világ legjobb beállója. Sok nagyszerű játékos van azon a poszton, de ő a legjobb" - nyilatkozta a 60 éves Vujovic a balkan-handball.com szakportálon.    

A MOL-Pick Szeged kézilabdázója eddig 23 találattal segítette a magyar válogatottat az egyiptomi világbajnokságon, ezzel a házi góllövőlista második helyén áll.    

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Vujovic szerint skandináv csapatok játsszák majd a torna döntőjét, ám hozzátette, hogy jelenleg a magyar együttes a kedvence.

"Eddig a magyarok tették rám a legjobb benyomást, örülök, hogy ilyen szinten láthatom őket. Megérdemelték, mert abban az országban az emberek imádják a kézilabdát" - nyilatkozta.

Hozzátette, a Szeged és a Veszprém játékosait, Bodó Richárdot, Bánhidi Bencét, Lékai Mátét és Mikler Rolandot mindenki ismeri, de Máthé Dominiktól senki sem számított ilyen jó teljesítményre.

"Mikler elképesztő. Nem emlékszem, mikor játszott rosszul. Mindig jól, vagy fantasztikusan véd. Remek kapus" - vélekedett.

A montenegrói Vujovic játékosként olimpiai arany- és bronz, világbajnoki arany- és ezüst, illetve Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a jugoszláv válogatott tagjaként, a BEK-et pedig háromszor nyerte meg. A szlovén válogatott szövetségi kapitányaként harmadik lett a négy évvel ezelőtti világbajnokságán.    

A magyar együttes az egyiptomi torna csoportkörében legyőzte a Zöld-foki Köztársaságot, Uruguayt és Németországot, a középdöntőben pedig Brazíliát, majd Lengyelországot, így a hétfői, Spanyolország elleni találkozó eredményétől függetlenül biztosította negyeddöntőbe jutását.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.