Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gulyás: az elejétől a végéig domináltunk

2021. január 23. 20:58 // Forrás: MTI
Gulyás István szövetségi kapitány kiemelte, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott az elejétől a végéig dominált a lengyelek ellen 30-26-ra megnyert szombati középdöntő-mérkőzésen az egyiptomi világbajnokságon.

Nagyon örülünk természetesen, hiszen erős lengyel csapatot győztünk le magabiztosan, voltaképpen az elejétől a végéig dominálva. Szorosan, jól védekeztünk, Mikler Roland a védéseivel segített, támadásban Lékai Máté vezérletével eredményesek voltunk

- idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.    

Kapcsolódó cikk
A lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a magyarok
A magyar férfi kézilabda-válogatott biztosította negyeddöntőbe jutását az egyiptomi világbajnokságon, miután a középdöntő második fordulójában 30-26-ra legyőzte Lengyelországot szombaton az Új Fővárosban.

A magyar válogatott eddig egyszer, 1986-ban kezdte öt győzelemmel a világbajnokságot, amelyet akkor ezüstéremmel zárt. A lengyelek elleni sikerrel a magyarok biztosították negyeddöntőbe jutásukat, ám a szövetségi kapitány leszögezte, hogy csak a következő meccsre összpontosítanak, amelyet a már ugyancsak negyeddöntős Európa-bajnok spanyolok ellen játszanak hétfőn, a középdöntő utolsó fordulójában.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A mérkőzés legjobbjának megválasztott, nyolc gólt szerző Lékai Máté elmondta, kemény mérkőzést játszottak, de erre is számítottak.    

A lengyelek fizikálisan nagyon jók, erősek, de a védekezésünk összeállt az első félidőben, sikerült gyors lerohanásgólokat lőni és így előnybe kerültünk. A hét a hat elleni játékkal bajlódtunk, nem találtuk az ellenszert, de támadásban tartottuk a megbeszélt taktikát és nyertünk. Büszke vagyok a csapatra

- nyilatkozta.    

A négy gólig jutó Rosta Miklós elárulta, szorosabb mérkőzésre számított, de az első félidőben összeállt a védekezésük és jól ment a játék.    

Szinte végig vezettünk, erre készültünk, és amit megbeszéltünk, azt sikerült megvalósítanunk. A hét a hat elleni védekezéssel azért meggyűlt a bajunk, de sikerült rendezni a sorokat és nyertünk

- mondta a MOL-Pick Szeged beállója.

A magyar együttes a szerdai negyeddöntőben a hatszoros világbajnok Franciaországgal, az előző két vb-n ezüstérmes Norvégiával vagy Portugáliával találkozik.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.