2021. május 18.
//
Erik névnap

Még inkább kinyitjuk Veszprémet

2021. január 20. 5:00
Új rovat indul a Vehíren, ahol vendégíróink egyéni gondolatain keresztül szeretnénk új megközelítésben rávilágítani a veszprémi közéleti és kulturális témákra, gondolatébresztő vitákat indítani, amelyekből mindenki meríthet.

Sokat gondolkodtunk a Vehír szerkesztőségében azon, hogy hogyan tudnánk még több helyi értéket átadni olvasóinknak. Olyan gondolatokat megosztani, amelyek a mindennapok monotonitásából kiszakadva előremozdítják a helyi közösséget, amelyek rólunk és nekünk szólnak, de nem próbálják megváltani a világot.

Abban mindannyian egyetértettünk elfogultság nélkül, hogy Veszprém különleges város, amely elsősorban az itt élők gondolkodásában, kreativitásában és kritikusságában nyilvánul meg.

Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy új rovatunkban erre az adottságra építünk.

Olyan közéleti és kulturális szereplőket kerestünk meg, akiknek látásmódja és kiforrott véleménye olyan értékkel bír, amelyeket érdemes megosztani a tágabb közösséggel is.

A Vehírnél elkötelezettek vagyunk a hiteles tájékoztatás mellett, de ugyanúgy kötelességünknek érezzük, hogy teret adjunk a helyi véleményeknek, adott esetben kritikáknak is.

Vendégíróink a következő időszakban hétről hétre publikálni fognak a portálon, minden esetben hozzájuk közel álló, személyes, mégis sokakat érintő témákban.

Nem az a célunk, hogy megváltoztassuk az emberek véleményét, hanem, hogy nyissunk egymás felé és elinduljon egy közös gondolkodás.

A publikációk a csütörtöktől induló Vendégkönyv címet viselő rovatunkban lesznek elérhetőek.

vehir.hu

További cikkek

Egyedülálló dekorációt kap a Halle 5.
Egyedülálló dekorációt kap a Halle 5.
A Hősök egyik frontembere, Mentha arra vállalkozott, hogy nemsokára egyedülálló és Veszprémre jellemző mintát fest az egyik haszkovói tízemeletes tűzfalára. Szavazni már lehet, hogy melyik alkotás valósuljon meg.
Megváltó a patikában-egy veszprémi gyógyszerészcsalád huszadik századi története(i)
Megváltó a patikában-egy veszprémi gyógyszerészcsalád huszadik századi története(i)
Egy család, amelynek a patikájában Jávor Pál felesezett, a szalonjában püspökök teáztak, az egyik tagja pedig megmentette a Tűztornyot az oroszok géppuskájától: Veszprém ma nem lenne az, ami, a Kocsuba-Karabélyos família nélkül. 1911 és 1951 között ők voltak az Óváros tér mellett található Fekete Sas Gyógyszertár tulajdonosai, ez idő során rengeteget fényképeztek, filmeztek, leveleztek és nagy társasági életet éltek, így a család és a város története elválaszthatatlanul összefonódott.
140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete 2021. május 16-án ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. 1881-ben ezen a napon alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vörös-kereszt Férfiegylete, mely másnap a Magyar Országos Segélyező Nőegylettel egyesülve megalapította a Magyar Vöröskereszt elődjét.
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
Kétnapos akcióban gyűjtik a magyarországi Interspar áruházakban, köztük a veszprémiben is a macska- és kutyaeledeleket a „Mancs a bajban!” kezdeményezés keretében. Szombat délelőtt Veszprémben volt a program részleteit bemutató sajtótájékoztató.
Szombaton nyitottak meg az országos közművelődési és kulturális intézmények
Szombaton nyitottak meg az országos közművelődési és kulturális intézmények
A Veszprém Agóra 13 másik magyarországi agórával és több mint ezer közművelődési intézménnyel együttműködve rollup-kiállítással csatlakozott az országos megnyitó eseménysorozathoz.