Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Nagy: lehet, hogy csak egy órával az első meccs előtt döntenek a megrendezéséről

2021. január 15. 12:26 // Forrás: MTI
Kétségessé vált a magyar férfi kézilabda-válogatott pénteki (mai) mérkőzésének megrendezése az egyiptomi világbajnokság első fordulójában azt követően, hogy az ellenfél Zöld-foki Köztársaság csapatából csütörtökön újabb négy játékos koronavírustesztje lett pozitív.

"Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést" - idézte a magyar szövetségnek (MKSZ) az MTI-hez eljuttatott közleménye Nagy Lászlót. Az MKSZ helyszínen tartózkodó alelnöke leszögezte: a programjukon nem változtatnak, úgy készülnek, hogy lesz találkozó, ugyanakkor a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek (IHF) a német együttessel közösen kifejezték aggodalmukat, mivel a játékosok egészsége a legfontosabb számukra.    

Kapcsolódó cikk
Újabb fertőzöttek a magyarok első vb-ellenfelénél
Újabb négy koronavírus-fertőzött játékosa lett a Zöld-foki Köztársaság férfi kézilabda-válogatottjának, amely pénteken a magyarok ellen játszana az egyiptomi világbajnokság első fordulójában.

"Emellett arra kértük az IHF-et, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigén-tesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van" - fűzte hozzá Nagy László.    

Fotó: MKSZ (archív)Fotó: MKSZ (archív)

A Zöld-foki Köztársaság együttesében korábban hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírust, az Egyiptomba érkezőket pedig karanténhotelben szállásolták el.

Az IHF csütörtöki tájékoztatása alapján az afrikai együttes abban az esetben pályára léphet a magyar idő szerint 20.30-ra kiírt találkozón, amennyiben legalább tíz játékosa - köztük egy kapus - és két stábtagja negatív Covid-teszteredményt produkál. Ellenkező esetben a mérkőzést törlik, és a magyar válogatott 10-0-s gólkülönbséggel megkapja a két pontot.

Kapcsolódó cikk
A csapatvezető szerint játszanak a zöldfokiak
A csapatvezető szerint pályára lép este a magyar válogatott ellen a Zöld-foki Köztársaság csapata az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon.
vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.