Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Laptop-akkumulátor töltése vezeték nélkül? Mutatjuk, hogyan!

2021. január 15. 10:30

Laptop-akkumulátor töltése úgy, hogy közben nincs szükség vezetékre: az egészen innovatív Wi-Charge alkalmazásának köszönhetően ez nemcsak vágyálom, hanem a kézzelfogható valóság is lehet. A cikkben a gyakorlati megvalósulás részleteit is megmutatjuk.

Vagyis abba engedünk némi betekintést, hogy miként is valósulhat meg a laptopod akkumulátorának a feltöltése még úgy is, hogy egyáltalán nem lesz szükséged vezetékre.

Wi-Charge technológia, avagy a laptop-akkumulátor töltése vezeték nélkül

Képzeld csak el, hogy az otthoni dolgozószoba, a nappali vagy az irodahelyiség szinte bármelyik pontja laptoptöltőként is képes funkcionálni. Vagyis nem feltétlenül kell vezetéket alkalmaznod ahhoz, hogy az épp lemerülőfélben lévő gépedet feltölthesd.

A Wi-Charge technológia gyakorlatilag ezt a futurisztikus állapotot hozhatja el a számodra. Többé nem feltétlenül leszel az elektromos konnektor közelségéhez láncolva annak érdekében, hogy a készülék lemerült aksiját fel tudd tölteni. Persze hozzátesszük gyorsan, hogy túlzottan távolra sem érdemes menned a készüléktől.

A Wi-Charge technológia hatékonyságáról és hatótávjáról

A Wi-Charge akkumulátortöltés tehát a korábban elképzelhetetlennek gondolt vezeték nélküli töltés kivitelezését hozza el a számodra. „Oké, de mégis milyen hatótávolságból működik maga az eszköz?” – kérdezheted most teljes joggal.

Az egyes gyártmányok és típusok kapcsán persze tapasztalható némi eltérés, ugyanakkor az irányadó távolság a 25 méter lehet. Vagyis a Wi-Charge eszköztől egészen 25 méteres távolságban is tudod használni a laptopot, miközben a töltés maradéktalanul végbemegy.

Ez pedig gyakorlati szempontból számtalan kellemes hozzáadott értékkel bírhat. A sorozatgyártásra és a széles körű hozzáférés lehetőségére viszont a jelek szerint még várni kell. Viszont nincs már messze az az állapot, amikor nem lesz szükség vezetékre a laptop akkumulátorának a feltöltéséhez.

Ezért lehet előnyös, hogyha vezeték nélkül is megoldható a laptop akkumulátorának a töltése

Mi történik most, ha munka, meeting vagy szórakozás közben észreveszed, hogy a laptopod töltöttségi szintje egészen a 20%-os tartomány alá zuhant? Minden bizonnyal rohansz és felkutatod a vezetékes töltőt annak érdekében, hogy az aksit mielőbb sikerüljön tölteni.

A Wi-Charge technológia segítségével ezekre a gyors körökre nem volna szükség. Gyakorlatilag semmilyen plusz teendőd nem keletkezne, hiszen a laptop töltése vezeték hiányában is maradéktalanul megvalósulhat.

Tehát folytathatnád egész nyugodtan a munkád, maradhatnál bent a meetingen, vagy vihetnéd tovább a kedvenc játékodat. A laptop akkumulátorának a töltése pedig olyan kényelmesen menne végbe, amiről korábban legfeljebb csak álmodozni tudtál.


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.