Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Spirituális élmény Transzcendentális Meditációval

2021. január 14. 10:01

Köztudott, hogy a rendszeres meditációnak rengeteg kedvező hatása van szervezetünkre, illetve kapcsolatainkra nézve is. Arról azonban nem szabad elfeledkeznünk, hogy a Transzcendentális Meditáció alapvetően egy nagyon mély spirituális tapasztalást is ad számunkra. Pontosan ez az, ami a Transzcendentális Meditációt megkülönbözteti a többi relaxációs, meditációs és stresszoldó technikától. Ez a különleges spirituális élmény a transzcendálás élménye. 

Mi is az a transzcendens élmény?

Ahogy nehéz szavakkal megfogalmazni a szerelmi bánatot vagy éppen az igaz szerelem érzését, úgy nehéz leírni a transzcendens tudatállapot tapasztalatát is.

A transzcendencia egy örömmel teli állapot, önmagunk határtalanként való megtapasztalása, amelynek során a béke és a tiszta boldogság állapotában vagyunk. A transzcendencia élménye során egy nyugalommal teli örömállapotot tapasztalunk meg, és azt érezzük, hogy kapcsolatban állunk a mindenséggel.

A Transzcendentális Meditáció ennek az állapotnak a megtapasztalását teszi lehetővé. 

A Transzcendentális Meditáció, avagy kulcs a transzcendáláshoz

A Transzcendentális Meditáció technikáját Maharisi Mahesh indiai származású jógi kezdte el tanítani még 1955-ben először Indiában, majd később szerte a világban.

A Transzcendentális Meditáció egy tapasztalati technika, amelynek hatékonysága az egyszerűségében rejlik. Gyakorlásával a tiszta tudatot tapasztalhatjuk meg, ami fokozatosan átformálja az életünket.

A Transzcendentális Meditáció spirituális élmény, amely elvezet a transzcendálás élményéhez, azaz a feltétel nélküli boldogság megtapasztalásához.

A Transzcendentális Meditáció technikáját egy mantra segítségével gyakoroljuk. Ez segít abban, hogy az elkalandozó gondolatainkat mindig vissza tudjuk irányítani egy pontra. A mantra révén egyre mélyebb nyugalmat és csendet tapasztalunk meg, amely egyre több örömérzettel is jár. Vagyis az elme számára kellemes ez az állapot, így spontán módon egyre többet és többet akar belőle. Emiatt van az, hogy a TM bárki számára könnyen elsajátítható és gyakorolható módszer. Sok más meditációs technikával ellentétben nem szükséges hozzá koncentráció és megerőltetés. 

Kezdetben lehet, hogy csak pár másodpercre éljük meg a transzcendálás élményét, amelynek során úgy érezzük, hogy "hazataláltunk önmagunkba." Rendszeres gyakorlás mellett viszont egyre hosszabb ideig tudjuk majd átélni ezt az állapotot - ezt a belső csendet, amit átültethetünk a hétköznapi tevékenységeinkbe is.

A Transzcendentális Meditáció során megmerítkezünk tiszta tudatunk csendjében, majd végezzük a feladatainkat, és újra elcsendesedünk. Ez a rendszeresség hozza meg az igazi, gyökeres változást. A meditáció valamennyi jótékony hatása ebből a spirituális élményből gyökerezik.

A Transzcendentális Meditáció tudományosan igazolt előnyei

A Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlása csökkenti a stresszt, javítja az álmatlanságot, enyhíti a szorongásos, depressziós tüneteket, csökkenti a stresszhormon szintjét a szervezetben, emeli a boldogság szintet, harmonizálja a magas vérnyomást, és még az önbizalmat is növeli. 

Mindenki képes meditálni, csak nem tud róla. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.