Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Természetesen természeteset, reggel, délben, este!

2021. január 14. 9:55

Mit is jelent a címben említett “természetes”? Nem mást, mint a természet egyik “globális” italajándékát, a teát. A világ második legismertebb italát, a teacserje leveléből készülő italféleséget. Mennyire ismered a teát? Mennyit és mikor fogyasztod? Milyen teafogyasztási szokásokat ismersz?

Teanet.hu

Amennyiben erre a weboldalra lépsz, sok érdekességet tudhatsz meg a teáról, annak fajtáiról, a fogyasztásához kötődő szokásokról, az elkészítéséhez használatos eszközökről és természetesen a gazdag választékból vásárolhatsz is.

Így olvashatod a teafogyasztási szokások közül kiemelve az angolokat, akik naponta többször, reggel, délben, délután és este is fogyasztják e nemes italt, hisz erről is ismertek világszerte.

Súlyban mérve is a legtöbbet isszák világviszonylatban, hisz a statisztikák szerint minden angolra vetítve két kilogramm szálas tea fogy el éves szinten.

Néhány szó, az angol teakultúráról:

  • Ebben az országban nincs teatermesztés, mégis a legtöbb fogy belőle.
  • 1659-től számíthatjuk a tea itteni elterjedését, amikor is az akkori uralkodó király egy portugál hercegnőt vett el feleségül, aki szenvedélyes fogyasztója volt ennek az italnak, s követői terjesztették el fokozatosan a köznép között.
  • A briteknél a “tea” szó jelölhet étkezést is. Hisz a déli és esti étkezés között nem csak ezt az italt, hanem süteményt, szendvicset is fogyasztottak, fogyasztanak.
  • Leggyakoribb a fekete tea, melyet tejjel vagy kevés citrommal társítanak.
  • Kedvelt a zöld tea is, főként az egészség megóvás érdekében, szálas vagy filteres kiszerelésben.

A napszakokra ajánlott teák közül néhány, hogy a legjobb hatást érd el:

  • Reggeli teák: fogyasztásukkal lendületesen indíthatod a napodat. Pl: filteres fekete ribizli fekete tea.
  • Étkezés utáni teák: olyan teaválogatásokról van szó, amelyek elősegítik az emésztést. Pl: filteres borsmenta tea.
  • Délutáni teák: a nap lendületes folytatásában nyújtanak segítséget. Pl: filteres citromos gyömbéres gyümölcstea.
  • Esti teák: a fárasztó nap befejezéseként segítenek ellazulni ezek a különleges teakeverékek. Pl: filteres zöld tea, aranyló kurkumával.

Ugye szeretsz teázni? Lépj be a Teanet.hu oldalra! Itt válogathatsz, vásárolhatsz a különféle teafajták, a különleges teakeverékek és a már fentebb említett napszakokra ajánlottak közül Mindemellett hasznos tanácsokat, érdekességeket is olvashatsz a sok információ mellett. Valamint teakiegészítők és felszerelések, teakészítési segédeszközök is rendelkezésedre állnak a minél tökéletesebb “teaélmény” eléréséhez.

Így találsz teakiöntőket, szűrőket, filtereket, csészéket is, amelyek változatos alapanyagból készültek, úgymint porcelán, öntöttvas, üveg vagy rozsdamentes acél.

Légy a teák kedvelője, a Teanet.hu oldal lelkes követője!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.