Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Építkezel? Bontasz? Felújítasz? Építési törmelékhez rendelj konténert!

2021. január 14. 9:51

A nagyobb anyagmozgatással járó feladatok, mint az építkezés, bontás vagy felújítás, mindig rengeteg hulladékkal járnak. Mindig sok olyan anyag marad, amit el kell tüntetni, amitől meg kell szabadulni. Sőt, sok esetben folyamatosan, munkálatok közben is gondoskodnunk kell arról, hogy eltűnjön a törmelék, a szemét a helyszínről. Ha ezt nem tesszük meg, akkor jelentősen tudja hátráltatni a további munkálatokat, amit nyilván nem szeretnénk. Építési törmeléked elszállításához rendelj konténert, és garantáltan gyorsan és gazdaságosan fogsz tudni megszabadulni a nemkívánatos törmeléktől.

Ezért rendelj építési törmelék elszállításához konténert

A konténeres sittszállítás az egyik legkényelmesebb építési törmelék elszállítási módszer. Ezt garantálom. Én próbáltam már felújítás során egymagam, egy autóval és utánfutóval elszállítani a törmeléket, de nem ajánlom senkinek. Eleve valószínűleg többe került, mintha konténert rendeltem volna, ráadásul emellé még rengeteg időm és energiám is ráment. Persze elmondhatom magamról, hogy egyedül csináltam, de elhiheted, hogy nem kezdenék bele még egyszer.

Ha konténert rendelsz, akkor azt a portád azon részére tetesd le, ahol a legjobb helyen lesz ahhoz, hogy kényelmesen telepakoljátok. Nem kell tízmétereket talicskázni a sittet és hasonlók, egyszerűen lerakják bent, majd onnan felveszik, és már el is vitték. Ha az építkezés, felújítás vagy bontás teljes ideje alatt ott a konténer, és folyamatosan van ürítve, az a legjobb. Ilyenkor közvetlenül belekerül a legtöbb hulladék és sitt, így folyamatosan tisztán tudjátok tartani a portát.

Ha ez még nem győzött meg, hát ez meg fog: ezzel tudod biztosítani azt, hogy folyamatos legyen a munka. A sok törmelék nem lesz útban, nem kell arra várnotok, hogy a törmeléktől megszabaduljatok. Ha építkezést, bontást vagy felújítást terveznék a helyedben, már hívnám a Konténer Gurut, hogy mikor és hova küldjék a konténert.

Tartsd be a szabályokat!

Mint azt írtam, nagyon nagy előnye van annak, ha a saját portádon el tudod helyezni a bérelt konténert. De mi van akkor, ha lakásról van szó? Ilyenkor nem tudsz mit tenni, marad a közterületen a konténer. Azonban mielőtt így megrendeled, fel kell keresned a helyi önkormányzatot, akiktől területfoglalási engedélyt kell kérned. Ezt érdemes előre megkérni és kifizetni (nem ingyenes), hogy nehogy megbüntessenek. Ezzel kalkulálj, ha udvar nélküli lakást újítasz fel. De hidd el, még ekkor is megéri a konténeres sittszállítás, annyi előnye marad így is.

Ha már így belejöttél a konténerrendelésbe

Érdemes szem előtt tartanod, hogy nem csak építkezéseknél tudod jó hasznát venni egy konténernek. Ha soron kívüli lomtalanítást végzel, akkor is nagyon jól tud jönni. De ha kerted van, és azt újítod, rendezed, szépítgeted, akkor is sok felesleg maradhat, amit érdemes lehet így elszállítani.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.