2023. február 1.
//
Ignác névnap

Jóllakott gyomrokkal lehetett támogatni a mentősöket

Újabb jótékonysági akcióban vett részt a Gusto 13 bisztró, a karácsony előtti kezdeményezés után viszont most a másik oldalon, tehát az adakozó szerepében tűntek fel. A vendéglátóhely egy teljes napi bevételét ajánlotta fel a veszprémi mentősöknek.

Karácsony előtt mi is hírt adtunk arról, amikor az egyik helyi multinacionális vállalat azzal támogatta régi partnerét, a Gusto 13 bisztrót, hogy tőlük rendelte meg kollégái karácsonyi ajándékát, összesen 2000 rúd bejglit. Ezzel a gesztussal támogatták akkor a járvány miatt nehezebb időszakát élő éttermet.

A jótékonyság jegyében most viszont a Gusto 13 állt elő egy olyan kezdeményezéssel, amelyben a Veszprém Megyei Mentőszervezet alapítványát segítették.

Szakál Bálint, a Gusto 13 üzletvezetője és Natran Albin a  Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomásának vezetőjeSzakál Bálint, a Gusto 13 üzletvezetője és Natran Albin a Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomásának vezetője

A vendéglátóhely a hatályos szabályok értelmében jelenleg nem lehet nyitva a vendégek előtt, ezért döntöttek úgy, hogy a legegyszerűbb megoldásként a kiszállításból befolyt egy teljes napi bevételüket ajánlják fel a helyi mentősöknek.

Az akciót december 18-ra hirdették meg, amely napon összesen 600 ezer forint gyűlt össze.

Szakál Bálinttól, a Gusto 13 üzletvezetőjétől megtudtuk, hogy kezdeményezésüknek a vendégeik körében is nagy sikere volt, akik úgy tudták támogatni a mentősöket, hogy közben még a gasztronómiai élvezeteknek is áldozhattak.

Az adomány jelképes átadására kedden került sor, információink szerint az összegből pedig a mentősök napi munkavégzését fogják megkönnyíteni, komfortosabbá tenni.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
A munkavállalók összeállított ajándékcsomagokat, okostelefonokat, asztali számítógépeket és laptopokat adományozott a Valeo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Béndek Péter és több társa már közel egy évtizede áll szoros kapcsolatban Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes kovásznai gyermekotthonával, akiknek rendszeresen szerveznek gyűjtést, az adományokat pedig személyesen, saját erőből viszik ki az otthonba Veszprémből.
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
A „Segítő kezek” jótékonysági kezdeményezés kiváló példája annak, amikor valakiben egyszemélyben megfogalmazódik a segítő szándék és nagyon hamar hasonló gondolkodású követőket talál maga mellett. Robozné Erődi Ildikó, a civil életben turisztikai menedzser, egyébként festőművész időt és energiát nem sajnálva, vágott bele abba, hogy segítse a veszprémi Bárczi Gusztáv Iskola alapítványát, ennek a munkának az eredményeképp pedig szerda kora este tartottak egy meghitt hangulatú jótékonysági estet a Veszprémi Petőfi Színház aulájában.
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
Folytatva jótékonysági tevékenységét, ezúttal a balatonfüredi légimentőket támogatta a veszprémi Plazma Center.
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Családsegítő Központ közös adománygyűjtési programot szervez a Rozé, Rizling és Jazz Napokon.