Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

A különös Szilvesztert a Petőfi Színház művészei biztosították

2021. január 2. 16:00
A vártnál is nagyobb sikert aratott a Petőfi Színház különös szilveszteri akciója, amikor a várost kivilágított kisbuszokkal járták az intézmény művészei, miközben ismert dalokkal idézték meg a pandémia alatt a régi házibulik hangulatát. A kezdeményezés híre még határon túlra is elért.

Szilveszter napján este 8 órától egészen az új év hajnaláig járta Veszprém utcáit az a három kivilágított kisbusz, amelyekben a Petőfi Színház művészei élőben énekelték el a legismertebb dalokat, amelyek egészen biztosan felcsendültek volna minden házibulin, ha a járványhelyzet engedte volna.

A színház már nem először állt elő ezzel a kezdeményezéssel, amikor az intézmény kényszerű bezárása miatt házhoz viszik az előadást a művészek, Szilveszter estéjén viszont az eddigieknél is nagyobb szabású produkcióval készültek.

A közel hatórás körjárat alatt érintették Veszprém összes városrészét, a családi házas övezettől a lakótelepig.

A Petőfi Színház beszámolójából megtudtuk, hogy több esetben is megható és felemelő volt a performansz, ahogy az emberek a saját ablakaikból, teraszaikból kapcsolódtak be az éneklésbe.

Erős kölcsönhatás alakult ki a befogadók és csapatunk között, melyből töltekeztünk és kitartottunk

- ahogy fogalmazott a színházi társulat.

A megmozdulásnak nem csak Veszprémben volt híre, az országos média is foglalkozott a kezdeményezéssel, valamint számos elismerő üzenet érkezett a Petőfi Színházhoz, volt, aki külföldről gratulált az ötlet megvalósításához.

Az éjfelet egyébként a város legnagyobb lakótelepén, a Haszkovón töltötte a színházi körjárat, itt énekelték el közösen a Himnuszt is azzal a több száz lakóval, akik bekapcsolódtak otthonaikból.

A Veszprémi Petőfi Színház különös szilveszterének csapata:
Oberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba, Keller Márton, Hirschl Laura, Kondrik István, Nagypál Anita, Tóth-Péti Krisztina, Virág Cintia, Pásztor Károly, Németh Ferenc

 

Képek: Veszprémi Petőfi Színház

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.