Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

A Barcelona az első döntős

2020. december 28. 19:51
Az esélyesebbnek tartott spanyol Barca öt góllal legyőzte a francia PSG együttesét a 2019/2020-as BL-idény hétfői első elődöntőjében, így bejutott a keddi fináléba, ahol a Veszprém–Kiel csata győztesével találkozik majd.

Hétfőn és kedden pótolják a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényénének májusról elhalasztott négyes döntőjét, melynek első elődöntőjében a spanyol Barca és a francia Paris Saint-Germain csapott össze a kölni Lanxess aréna zárt kapui mögött.

A PSG mindössze tizennégy játékost nevezett a találkozóra, a négyes döntő előtt ugyanis pozitív lett a holland Luc Steins koronavírustesztje, vasárnap pedig a dán Henrik Toft Hansenről is kiderült ki, hogy fertőzött. 

A találkozóra eredetileg kijelölt Mirza Kurtagic, Mattias Wetterwiik svéd játékvezető páros egyik tagja szintén megfertőződött, így a horvát Matija Gubica, Boris Milosevic duó dirigálta a mérkőzést.

Kristopans bombagóljára az exveszprémi Palmarsson válaszolt, majd a folytatásban is fej-fej mellett haladtak a felek (7. perc: 4-5). Rendre a franciáknál volt az előny, sőt, Mikkel Hansen vezetésével hárommal is el tudtak lépni (5-8). A spanyol Perez de Vargast a dán Möller váltotta a Barca kapujában, aki parádés bravúrokkal mutatkozott be. Elöl Mem villogott, 11-10-nél először vezettek a katalánok.

A Barca már a döntőben - Fotó: Telekom Veszprém FacebookA Barca már a döntőben - Fotó: Telekom Veszprém Facebook

A Barca zsinórban ötöt lőtt, miközben a remeklő Möller hálója érintetlen maradt. Remili nyolcperces gólcsendet tört meg (26. perc: 16-12). A gránátvörös-kékek már öttel is vezettek a szünet előtt, Mikkel Hansen hideg vérrel értékesített heteseinek köszönhetően aztán mínusz négyre zárkózott Raul Gonzalez csapata (18-14).

Gerard is megcsillogtatta klasszisát a második felvonás elején, ám a végül kilenc találattal záró Nahi vezényletével így is csak tartani tudta a különbséget a Párizs (20-17). Xavi Pascual legénysége villámgyorsan hármat vágott, innen azonban még visszajöttek a franciák (41. perc: 24-21).

A több jó egyéni teljesítményt felvonultató Barca uralta a találkozót. A PSG mindent bevetett, hogy utolérje riválisát, de továbbra sem tudott háromnál közelebb lopódzni (47. perc: 28-25). Tízzel a vége előtt végleg eldőlni látszott a csata, hiszen már hét volt közte (33-26). A Paris Saint-Germain ugyan négyre csökkentette hátrányát, de a felzárkózásra már semmi esélye sem maradt.

A katalánok magabiztos teljesítménnyel jutottak a vasárnapi (20.30) fináléba.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája (2019/2020), elődöntő:
Barca–Paris Saint-Germain HB 37-32 (18-14)
Köln, zárt kapuk mögött. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok)
A Barca legjobb góldobói: Mem 8, Palmarsson 6, Janc, Fabregas 5-5, Cinbdric, N’guessan 4-4
A PSG legjobb góldobói: Nahi 9, M. Hansen 7., Remili 5, Kristopans 4
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/5

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.