2021. március 3.
//
Kornélia névnap

Megajándékoz bennünket az Isten

2020. december 25. 9:28
Veszprémi Érsekség
Videoüzenetben köszöntötte az egyházmegye híveit és papjait Udvardy György érsek.

"Egész adventi időben az a kérdés vezetett bennünket, az egyház szentírási szakaszai is ebben segítettek, keressük-keressük, hogy milyen az Isten? Ki is valójában az Isten? Ez nem csak adventi kérdés, hanem egész életünket mélyen átjáró kérdés. Szinte azt lehet mondani, egész életünkben ennek a kérdésnek a megválaszolása után futunk, törekszünk, küzdünk. S most az ünnep megajándékoz minket az Istennel magával. Nem a kérdéseinket kell megválaszolni, nem intellektuális kérdéseinket, nem érzéseinket, nem fájdalmainkat, nem félelmeinket kell indokolni, magyarázni, értelmezni, hanem befogadhatjuk Istent, aki maga az ajándék, maga az ajándékozó. Azt az Istent, aki emberként lépett be az ember életébe" – fogalmazott az érsek.

"Köszöntjük a Betlehemben született kisdedet, Jézus Krisztust, az igaz Istent és igaz embert. S köszönjük, és köszöntjük azt a Krisztust, aki vállalja emberi életünknek minden egyes elemét. A növekedést, a küzdelmet, a fejlődést, a megértést, a meg nem értést, a kapcsolatokat, mert az embert akarja megajándékozni az Isten. Az emberi életnek a méltóságával, az emberi élet gazdagságának a fölfedezésével az Isten akarja megajándékozni az embert, a jövő élet reményével. Az Isten akarja megajándékozni az embert az isteni élettel. Karácsonykor Isten belép az ember életébe, hogy új reményt, új jövőt, új terveket adjon a szívünkbe."

"Milyen az Isten? Olyan, aki egészen közel jön hozzánk, aki éli az életünket, aki erőt ad a küzdelemhez, erőt ad a szolgálathoz, aki újrakezdi velünk mindannyiunkkal napról napra az Atya iránti szeretetet. Aki újrakezdi a bizalmat az emberben, aki erősíti azt a reményt, ami kell, hogy átjárja jövőnket, kultúránkat, társadalmunkat, küzdelmeinket. Ezért a megajándékozott emberért küzdenünk kell. Küzdeni a családban a családért, küzdeni az oktatási rendben, rendszerünkben, küzdeni az emberért az egészségügyben, küzdeni az emberért a közszolgálatban, küzdeni az emberért a közéletben, küzdeni az ember méltóságáért, a megajándékozottságáért, amikor ideológiai hullámok csapnak össze fölöttünk, s küzdünk azért az emberért, akiért az Isten emberré lett, akiért meghalt, és a föltámadással megajándékozott. Ez a mi reményünk távolba mutató karácsonnyal születik, karácsonyt tárja föl számunkra. És buzdít, bátorít: menjünk és szolgáljuk bátran embertestvéreinket."

vehir.hu

További cikkek

4000 négyzetméteres csarnokkal bővült a Valeo-Siemens épülete
4000 négyzetméteres csarnokkal bővült a Valeo-Siemens épülete
Az 1000 főt foglalkoztató vállalat hosszútávon tervez Veszprémmel.
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.
Gőzerővel dolgozik az úthibák javításán a Magyar Közút
Gőzerővel dolgozik az úthibák javításán a Magyar Közút
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt két hétben a téli időszak végén keletkezett burkolathibák javítására helyezte a hangsúlyt, melynek során csak február második felében több mint 1600 tonna aszfaltot dolgozott be az országos hálózaton.
A gazdaságot is magasabb fokozatba kapcsolná a versenypálya
A gazdaságot is magasabb fokozatba kapcsolná a versenypálya
Hajdúnánás mellett épülhet meg a MotoGP majdani Magyar Nagydíját is befogadó versenypálya. Milyen hatással lesz a kiépülő infrastruktúra a magyar motorsportra és a térség gazdaságára? Többek között erről beszélgettünk Talmácsi Gábor gyorsaságimotoros világbajnokkal, a projekt sportszakmai szakértőjével.
Fidesz-KDNP: Veszprém idei költségvetése megbízható
Fidesz-KDNP: Veszprém idei költségvetése megbízható
A Fidesz-KDNP frakciója reagált a helyi ellenzék költségvetési kritikáira.