2021. március 5.
//
Adorján névnap

Személyes üzenetben szólt Porga Gyula és Ovádi Péter a veszprémiekhez

2020. december 24. 17:06
Mivel idén nem volt lehetőség nagyobb városi karácsonyi ünnepségek megtartására, ezáltal a személyes találkozásokra sem, a város polgármestere, valamint az országgyűlési képviselő személyes videóüzeneteikben mondták el gondolataikat a veszprémieknek és a környéken élőknek.

Porga Gyula polgármester közösségi oldalára feltöltött videójában külön kiemelte a koronavírus küzdelemben a frontvonalban dolgozók munkáját és arra bíztatta az embereket, próbálják a karácsonyt ugyanolyanná tenni szeretteik körében, mint az elmúlt években.

Nagyon nehéz esztendő áll mögöttünk, ami próbára tett mindannyiunkat. Szeretnék ezúton is köszönetet mondani azoknak, akik a frontvonalban harcoltak, akik leginkább ki voltak téve ennek a nehéz időszaknak. Külön köszönet az orvosoknak, a szociális területen dolgozóknak, a rendőrségnek és természetesen a mentősőknek is.

Bármennyire nehéz esztendő is van mögöttünk, az nagyon fontos, hogy a karácsonyt próbáljuk ugyanolyanná tenni, mint azt az elmúlt években megszokhattuk.

Azt kívánom mindannyiuknak, hogy családi körben töltsék ezt a gyönyörű szép ünnepet és mindenkinek jusson ideje, minőségi ideje a caládtagjaira, azokra, akiket leginkább szeret.

Békés, boldog, meghitt karácsonyt kívánok mindannyiuknak.

Fogalmazott az itt megtekinthető videójában a polgármester.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő üzenetében a hit, a remény, az öröm és a szeretet fontosságáról beszélt, amelyek viszontakságos évünk ellenére végig velünk voltak.

A képviselő karácsonyi üzenetét itt lehet meghallgatni.

Elérkeztünk ide is, karácsony szent ünnepéhez. Az adventi koszorún felgyúlt mind a négy láng, a hit, a remény, az öröm és a szeretet jelképe. Talán pont az idei viszontagságos év kellett ahhoz, hogy valóban megértsük ennek a négy egyszerű, mindennapi érzésnek a valódi jelentőségét életünkben.

Emlékezzünk vissza a tavaszi időszakra! Oly távolinak tűnt még a karácsony. A járványhelyzet első hullámának kiszámíthatatlan hónapjaiban csak a hitünkbe tudtunk kapaszkodni. Bíztunk abban, hogy a gondviselés nem hagy el bennünket és mielőbb túljutunk ezen az időszakon, ami mindannyiunk számára új élethelyzetet teremtett.

Mire beköszöntött a nyár, a remény gyertyája gyúlt bennünk. Rájöttünk, hogy a lemondásaink és felelősségteljes magatartásunk nem volt hiábavaló. Ha rövid ideig is, de újra tudtuk élvezni egymás társaságát, megélni a közös boldog pillanatokat, még akkor is, ha végig ott lebegett előttünk a bizonytalanság a vírus második hulláma miatt.

Bár az őszi hónapok hasonló küzdelmeket hoztak életünkbe, mint az év első fele, ezzel együtt a bennünk nyugvó öröm iránti vágy is a felszínre tört. Megtanultuk értékelni az apró, ám mégis oly jelentős pozitív pillanatokat is. Amik korábban természetesek voltak az életünkben, most örömeink forrásai lettek. Egy hosszú telefonbeszélgetés távoli szeretteinkkel, egy apró gesztus idős, egyedül élő társaink felé... mind-mind az öröm lángját éltették és éltetik mindvégig.

Ezekkel az érzésekkel érkeztünk el decemberhez, ahhoz a hónaphoz, amelyet megtölt az adventi várakozás izgalma, ahol felerősödik bennünk a szeretet érzése, akkor is, ha a mindennapi mókuskerékben élünk, és akkor is, amikor egy felfordult világban várjuk a jobbra fordulást.

Az adventi koszorú negyedik lángja a szeretetet jelképezi. A világ mozgatórugóját, azt az érzést, ami értelmet ad cselekedeteinknek. Mert mi más értelme lenne az életünknek, ha nem az, hogy szeretetet adjunk? És van-e annál nagyobb boldogság, ha érezzük, hogy mi is szeretve vagyunk?

Bár különbözőek vagyunk mindannyian, máshogyan éljük meg a hitünket, másképp lobog bennünk a remény és más okoz örömöt életünkben, a szeretet mindannyiunkban ugyanúgy jelenik meg.

Azt kívánom, hogy karácsony szent ünnepén mindenki élje meg ezt az összetartó erőt! Hagyják, hogy az adventi gyertyával együtt a szeretet is kigyúljon a szívükben! De ami még fontosabb, őrizzék a lángot karácsony elmúltával is, hiszen a hit, a remény, az öröm és a szeretet sohasem alszik el, csak rajtunk múlik, hogy mennyire éltetjük őket.

Áldott, boldog, békés karácsonyt kívánok!

vehir.hu

További cikkek

Valós szereteten alapuló testvériséggel győzzük le a rosszat
Valós szereteten alapuló testvériséggel győzzük le a rosszat
Az Apostoli Palota Áldások terméből mondta el idén karácsonykor, december 25-én, pénteken délben Ferenc pápa a Róma városához és az egész földkerekséghez intézett Urbi et Orbi üzenetét – számolt be a Vaticannews.
Megajándékoz bennünket az Isten
Megajándékoz bennünket az Isten
Videoüzenetben köszöntötte az egyházmegye híveit és papjait Udvardy György érsek.
Luther legnépszerűbb ötlete, avagy volt egyszer egy karácsonyi vásár
Luther legnépszerűbb ötlete, avagy volt egyszer egy karácsonyi vásár
Ha létezik az utazósznoboknak tiltólistája, a karácsonyi vásárok valószínűleg szerepelnek rajtuk. Mert túl turistásak, túl drágák, túlságosan a kirakatról szólnak. Ez hatalmas tévedés. A karácsonyi vásárok legalább annyira az európai kultúra részei, mint Firenze szobrai vagy a görög Meteorák, így felkeresésük egyben kultúrtörténeti utazás.
Így kerülhetjük el, hogy a tűzoltókkal töltsük a karácsonyt
Így kerülhetjük el, hogy a tűzoltókkal töltsük a karácsonyt
Télen naponta átlagosan harminc lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, ez karácsonykor akár a negyvenet is eléri. Szenteste és karácsony mindkét napján ugyanúgy, mint az évben bármikor csaknem kétezer tűzoltó van szolgálatban mintegy ötszáz járművel. Azonban nem elég az, ha csak a tűzoltók gondoskodnak a biztonságos ünneplésről, mindenkinek körültekintőnek kell lennie. Aki az alábbi tanácsokat megfogadja, biztosan nem kell, hogy „vendégül” lássa a tűzoltókat az ünnepek alatt.
Karácsonyi koncert nagykabát nélkül
Karácsonyi koncert nagykabát nélkül
Az ausztrál karácsony hangulatában lehet részük azoknak, akik részt vesznek Veszprém Város Vegyeskara hagyományos karácsonyi koncertjén. Jövő nyáron.