2023. február 1.
//
Ignác névnap

Egy raktárnyi adományt gyűjtöttek a veszprémi vállalkozások

2020. december 22. 17:30
Egy közepes ruhabolt raktárának megfelelő mennyiségű adományt sikerült összegyűjteni abban a jótékonysági akcióban, amelyhez több helyi vállalkozás, civil és sportegyesület is csatlakozott. A rászoruló családok mellett az egyik állatmenhely is kapott segítséget, két hétre elegendő állateledelt adtak át hétvégén a szervezetnek.

A vírushelyzet miatt jelenleg zárva tartó CLUB UNION biztosította a helyszínt ahhoz a gyűjtéshez, amelyben 11 veszprémi vállalkozás és szervezet is részt vett. A közel három hétig tartó akció ilyen mértékű sikere még a szervezőket is meglepte, hiszen összesen 30 zsák ruha, gyermekjáték, valamint 1 tonna állateledel gyűlt össze, amit a szórakozóhely táncterén csomagoltak össze, majd eljuttatták a rászorulóknak a hétvége folyamán.

A Vackoló Állatmenhelyen a kutyák naponta átlagosan 60 kg állateledelt fogyasztanak el, ez a mennyiség tehát több, mint két hétig elegendő lesz számukra.

A menhely mellett rászoruló családoknak is segítettek a jótékonyság keretében, olyan családokhoz juttatták el a felajánlott ruhákat és gyermekjátékokat, akiknek szűkösebb anyagi lehetőségeik miatt nincs lehetőségük felfrissíteni ruhatárukat.

Annak érdekében, hogy valóban a megfelelő helyre kerüljenek a felajánlások, a már említett alapítványon kívül a családsegítő szolgálat is közreműködött az elosztásnál.

Összesen 100 környékbeli családot sikerült így támogatni, ezzel pedig az egyik legnagyobb karitatív akcióvá nőtte ki magát a helyi cégek és szervezetek összefogása.

Ráadásul a gyűjtés ideje alatt további helyi szervezet is csatlakozott az akcióhoz. A Balatoni Kör - amelynek több neves környékbeli étterem is a tagja - egy hét után kereste meg a szervezőket azzal, hogy szívesen csatlakoznának ők is a megmozduláshoz és 300 adag babgulyás, valamint ugyanekkora mennyiségű mákos guba elkészítésével járulnak hozzá ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű családok asztalára is igazi ínyenc fogások kerüljenek az idei karácsonykor.

Az adományokat hétvégén juttatták el a menhelyre, valamint a rászoruló családokhoz.

 

A jótékonysági akció megvalósításában részt vevő szervezetek:

 • Weapon Group Kft.
 • CLUB UNION
 • Polgári Csapat Egyesület
 • Fidelitas Veszprém
 • VEDIÖK
 • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
 • Pannon Egyetem
 • Veszprémi Futsal Club
 • F&F Building Kft.
 • VEDAC
 • Balatoni Kör
Hajas Bálint

További cikkek

Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie egy olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is - hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten.
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Nem csak az EKF nyitóünnepsége miatt volt fontos a január Veszprémben
Január havi hírösszefoglalónkban megmutatjuk, hogy bár az EKF nyitóünnepségétől volt a leghangosabb Veszprém, azért ezenkívül is voltak fontos történések az elmúlt 30 napban.
Ezeken a mesedombokon igazi élmény a gyereknevelés
Ezeken a mesedombokon igazi élmény a gyereknevelés
Veszprém hét mesés dombján nemrégiben egy új játszóház épült: a pici gyerekek itt játékos módon tágíthatják világukat és saját képességeiket, miközben az anyukák is valódi feltöltődésben részesülnek. Mert élményekre nemcsak a gyerekeknek van szükségük, de a szüleiknek is. A 7 Mesedomb Játszóházban jártunk.
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.