2021. február 27.
//
Ákos, Bátor névnap

Egy raktárnyi adományt gyűjtöttek a veszprémi vállalkozások

2020. december 22. 17:30
Egy közepes ruhabolt raktárának megfelelő mennyiségű adományt sikerült összegyűjteni abban a jótékonysági akcióban, amelyhez több helyi vállalkozás, civil és sportegyesület is csatlakozott. A rászoruló családok mellett az egyik állatmenhely is kapott segítséget, két hétre elegendő állateledelt adtak át hétvégén a szervezetnek.

A vírushelyzet miatt jelenleg zárva tartó CLUB UNION biztosította a helyszínt ahhoz a gyűjtéshez, amelyben 11 veszprémi vállalkozás és szervezet is részt vett. A közel három hétig tartó akció ilyen mértékű sikere még a szervezőket is meglepte, hiszen összesen 30 zsák ruha, gyermekjáték, valamint 1 tonna állateledel gyűlt össze, amit a szórakozóhely táncterén csomagoltak össze, majd eljuttatták a rászorulóknak a hétvége folyamán.

A Vackoló Állatmenhelyen a kutyák naponta átlagosan 60 kg állateledelt fogyasztanak el, ez a mennyiség tehát több, mint két hétig elegendő lesz számukra.

A menhely mellett rászoruló családoknak is segítettek a jótékonyság keretében, olyan családokhoz juttatták el a felajánlott ruhákat és gyermekjátékokat, akiknek szűkösebb anyagi lehetőségeik miatt nincs lehetőségük felfrissíteni ruhatárukat.

Annak érdekében, hogy valóban a megfelelő helyre kerüljenek a felajánlások, a már említett alapítványon kívül a családsegítő szolgálat is közreműködött az elosztásnál.

Összesen 100 környékbeli családot sikerült így támogatni, ezzel pedig az egyik legnagyobb karitatív akcióvá nőtte ki magát a helyi cégek és szervezetek összefogása.

Ráadásul a gyűjtés ideje alatt további helyi szervezet is csatlakozott az akcióhoz. A Balatoni Kör - amelynek több neves környékbeli étterem is a tagja - egy hét után kereste meg a szervezőket azzal, hogy szívesen csatlakoznának ők is a megmozduláshoz és 300 adag babgulyás, valamint ugyanekkora mennyiségű mákos guba elkészítésével járulnak hozzá ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű családok asztalára is igazi ínyenc fogások kerüljenek az idei karácsonykor.

Az adományokat hétvégén juttatták el a menhelyre, valamint a rászoruló családokhoz.

 

A jótékonysági akció megvalósításában részt vevő szervezetek:

 • Weapon Group Kft.
 • CLUB UNION
 • Polgári Csapat Egyesület
 • Fidelitas Veszprém
 • VEDIÖK
 • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
 • Pannon Egyetem
 • Veszprémi Futsal Club
 • F&F Building Kft.
 • VEDAC
 • Balatoni Kör
Hajas Bálint

További cikkek

A kommunista párttitkár, akit a félelme vitt a halálba
A kommunista párttitkár, akit a félelme vitt a halálba
Több ezer veszprémi lakását építette fel, miközben börtönbe, de akár halálba is küldött ártatlan embereket. Pap János évtizedekig volt Veszprém teljhatalmú ura, ma pedig már csak a szocialista épületek őrzik az emlékét, na meg a rettegés attól a diktatúrától, amit Pap elvtárs is serényen épített a XX. században.
Most kell eldöntenünk, milyen városban szeretnénk élni
Most kell eldöntenünk, milyen városban szeretnénk élni
Különleges kihívásoknak kell megfelelnie az idei költségvetésnek: fenntarthatónak kell lennie egy világjárvány közepette, de meg is kell alapoznia a 2023-as évet, amikor az egész földrész figyelme ránk irányul. Porga Gyula polgármesterrel arról beszélgettünk, milyen hatással lesznek a mindennapi életünkre a számok.
Emlékezzünk a múlt szörnyűségeire és gondoskodjunk a biztonságos jövőről!
Emlékezzünk a múlt szörnyűségeire és gondoskodjunk a biztonságos jövőről!
Szűk körben, de fontos üzenetet megfogalmazva tartotta meg a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját Veszprémben. A csütörtöki csendes koszorúzáson részt vett Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, az IKSZ országos elnöke is, aki rövid interjút adott portálunknak.
Húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani
Húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani
Szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, a cél, hogy húsvétig mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
Megérkezett a Sinopharm vakcina a Veszprém megyei háziorvosokhoz
Megérkezett a Sinopharm vakcina a Veszprém megyei háziorvosokhoz